|
|
BOALA ALZHEIMER
Este o psihoza grava presenila ce debuteaza la 10-60 ani cu frecventa mai mare la femei. Cele mai importante simptome pe care le prezinta asemenea bolnavi sunt: agnezia (nu recunoaste obiectele, locurile, etc), apraxia( tulburari ale atentiei voluntare- nu mai realizeaza noul din ambianta si nu se poate concentra asupra unei activitati), dementa, agitatie psihomotore si crize de epilepsie.
Aceleasi simptome si acelasi tratament se aplica si in bolile: Huntington, Creutzfeldt-Jakob sau Addison.
Se poate incerca cu o serie de tratamente care sunt descrise la fiecare din aceste afectiuni. De ajutor ar mai fi si salvia care se va da cate 2-3 ceaiuri infuzie pe zi sau rozmarinul, menta din care de asemenea se pot da 2-3 cani pe zi.
In multe cazuri consumul soiei, a sucurilor de fructe si legume ca si o hrana bogata in vitamine naturale aduce o serie de ameliorari evidente, fara insa a vindeca boala. Drojdia de bere, polenul, pastura, laptisorul de matca, siropurile de catina, coacaz negru sunt si ele utile la aceste afectiuni si in ultimul timp s-a incercat pe langa acestea folosirea lemnului dulce a Ginsengului si Ginko-Biloba in cantitati mari. Bine inteles ca fiecare dintre bolnavi poate reactiona in felul sau, dar aceasta afectiune poate fi influentata in bine de aceste tratamente. In ori ce caz nici unul dintre acestea nu pot sa strice ci doar sa ajute. Ori principalul este la aceasta afectiune sa nu se dea nimic care ar putea agrava afectiunea. O alimentatie bogata in carne, aditivi, conservanti, coloranti si chiar substante chimice insa poate influenta negativ si chiar agrava aceasta afectiune foarte grava.
Se mai poate incerca cu seminte de salcam galben care sunt niste excitante ale sistemului nervos. Se vor lua sub forma de praf cate un varf de cutit de 3 ori pe zi. Se vor tine sub limba pentru 10 minute, apoi se vor inghiti cu apa. Se iau inainte de mesele principale.
Un studiu recent (101) a demonstrat ca relatia inversa intre istoricul de fomat si aparitia precoce a bolii Alzheimer nu poate fi explicata de [...] |
Fumatul reprezinta un factor de risc pentru dezvoltarea bolii Crohn (risc de 1,46) iar fumatorii operati cu aceasta maladie au un risc mai mare de [...] |
Boala Crohn a colonului este o afectiune inflamatorie cronica a intestinului caracterizata prin afectarea discontinua si transmurala a tuturor p [...] |
Copyright © 2010 - 2024
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact