eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cerebrale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cerebrale

Hemoragia cerebrala


Hemoragia cerebrala

HEMORAGIA CEREBRALA


Revarsarea in creier a sangelui produsa de hipertensiune, traumatism, eclampsie, encefalita, embolie, anevrism, angioame, etc.


Debutul hemoragiei cerebrale se caracterizeaza prin coma, precedata sau nu de o hemicranie puternica si urmata de o revenire treptata a cunostintei, asociata cu tulburari specifice sediului hemoragiei (semnele de focar) necesita urgenta medicala.


Intre timp este indicat a nu se misca pe cat posibil bolnavul din locul in care se afla, spre a nu agrava starea prin producerea unei noi hemoragii.


Faza acuta- este foarte important tratamentul care se face imediat ce a intervenit hemoragia. Se va anunta de urgenta salvarea. Bolnavul nu va putea fi transportat la spital ci va fi dus cu mare grija in pat. Repaus absolut in pat. Bolnavul nu va fi miscat timp de minimum 15 zile.


Se va pune pana la venirea salvarii comprese reci la cap si calde la picioare.

Bolnavul trebuie mentinut in pat in pozitie usor ridicata , fara punga de gheata. Se va pudra zilnic cu talc si i se vor face masaje usoare la spate pentru a nu apare escarele. Se va schimba asternutul cat mai des, cu mare grija. Trebuie sa se combata atat constipatia cat si sa se asigure o buna diureza.

Pentru constipatie se pot folosi urmatoarele plante: agris, albastrele, angelica, ardei, armurar, asmatui, banut, babornic, brustur, capsun, catina, cicoare, cimbru, coacaz negru, coada calului, coada soricelului, crusin, curcubetica, dovleac, dracila, drobita, dud, fasole, fenicul, fragi, frasin, fumarita, grau, hrean, iarba neagra, in, lemnul Domnului, lemn dulce, leustean, limba mielului, maces, mar, maslin, micsunele ruginite, molid, morcov, mur, mustar alb, mutatoare, nalba, nasturel, nuc, obligeana, papadie, paducel, patlageaua rosie, patlageaua vanata, pedicuta, pelin, pepene galben, pepene rosu, porumb, praz, priboi, prun, ricin, roinita, rozmarin, salata, salba moale, schinel, secara, sfecla rosie, slabanog, smochine, soc, soia, spanac, stanjenei, sofranas, stevie, talpa gastei, toporas, 3 frati patati, untul pamantului, urzica moarta alba, varza, visin, vita de vie, volbura, zmeur. Se pot folosi ca ceaiuri si de asemenea se poate face si clisma care este foarte indicata. Principalul este ca bolnavul sa nu depuna nici un efort la defecatie, lucru perfect realizabil cu una sau mai multe din plantele de mai sus.

In cazul in care bolnavul nu poate inghitii atunci se vor prefera clismele.

Pentru evacuarea urinei in cazul in care nu poate inghitii lichide se va taia ceapa marunt si se vor pune cataplasme pe partea din jos a abdomenului si pe zona rinichilor.

Pentru marirea diurezei in cazul in care poate inghiti lichide se poate alege una dintre urmatoarele plante: asmatui, babornic, fasole, limba mielului, mei pasaresc, osul iepurelui, patrunjelul campului, rasgoace, scai vanat, trifoiste de balta, telina, vita de vie.

Igiena cavitatii bucale este foarte importanta de asemenea si i se va da intreaga atentie.

In cazul in care bolnavul este agitat i se vor da ceaiuri sau tincturi din: ciubotica cucului, ciumafaie, levantica, roinita, salvie, talpa gastei, valeriana.

Daca exista hipertensiune arteriala se va face tratamentul aceste afectiuni.

In faza cronica: se vor consuma multe sucuri de legume si fructe, usturoi, ceapa, praz, ceaiuri de Ginko Biloba pentru refacere.

Se va face de asemenea tratamentul afectiunii care a ramas- hemiplegie, afazie, etc.

Se va face de asemenea tratament daca este cazul pentru diabet, hipertensiune, sifilis, etc.

te utile in hemoragii: aglica, angelica, calin, capsun, cerentel, cimbrisor, coada racului, coada soricelului, cretisoara, lamai, limba mielului, matreata bradului, merisor de munte, molid, mur, naprasnic, nuc, paltin de camp, patlagina, perisor, piperul baltii, stejar, traista ciobanului, trandafir, urzica, urzica mica, vasc, vindecea, vinerita.





Alte materiale medicale despre: Boli cerebrale

Hemoragia cerebrala reprezinta aproximativ 10% din totalitatea accidentelor vasculare cerebrale. Hipertensiunea arteriala. in special cea necontro [...]
Este determinata de scaderea debitului masei sanguine cerebrale, fie prin hemoragii (uterine, lezarea unor vase mari, hemoptizie, melena, hematemez [...]
in conditii fiziologice, circulatia cerebrala furnizeaza neuronilor permanent oxigen si substante nutritive. Hemodinamica si metabolismul cere [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli cerebrale

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile