eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cerebrale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cerebrale

Oboseala


Oboseala

OBOSEALA


Stare trecatoare de epuizare musculara sau nervoasa, aparuta dupa o activitate intensa si indelungata (fara antrenament) sau dupa o boala acuta (febra) sau cronica (anemie) indivizii obositi au o predispozitie cunoscuta fata de bolile infectioase, deoarece mijloacele de aparare ale organismului lor (reglate de centri nervosi) sunt micsorate. In general aceasta se datoreste:


-Acumularii produselor de catabolism in muschii si celulele nervoase (acid lactic, CO2) din cauza lipsei de oxigen sau din cauza produsilor catabolici intr-un ritm mai accentuat decat pot fi ei oxidati. In aceste cazuri cel mai eficient este miscarea in aer liber si respiratia cat mai profunda si se va face o cura de bace de ienupar. Pentru aceasta se va lua in prima zi 4 bace care se vor zdrobi in gura, dupa care se inghit cu putina apa. In a doua zi se vor lua 5 boabe si in fiecare zi se va creste cantitatea de aceste bace cu cate o boaba, pana se ajunge la cantitatea de 15 boabe. Se scade apoi zilnic cate o boaba pana se va ajunge la o boaba. Aceasta metoda nu este utila la cei care au afectiuni grave ale rinichilor. Acestia vor face o cura de ceai de mesteacan in combinatie cu coada calului. Se pun 1 lingurita de frunze de mesteacan maruntite si 1 lingurita de coada calului mica maruntita la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoara si se consuma zilnic 2 cani pe zi 30 zile consecutiv.

-Lipsei materialului energetic (glucoza) necesar proceselor musculare sau nervoase. In acest caz se va consuma miere poliflora cate 3-4 lingurite de miere pe zi. Se mai poate folosi sirop de catina, sirop de coacaze negre, polen de albine cu miere.

-Urmare unor intoxicatii cu produse catabolice (uree) care impiedica functionarea celulelor nervoase si musculare. La inceput apare prima data oboseala nervoasa care este urmata de cea musculara. Se indica ceaiuri care curata rinichii ( tratamentele bolilor renale).

-Surmenajul este consecinta unor oboseli repetate sau epuizari repetate (apar tulburari functionale ca insomnii, dureri de cap, deoarece se produc modificari si alterari ale structurilor din creier), neliniste, hipertensiune. Se indica liniste si odihna. La fel si in cazul fortajului care apare in urma solicitarilor repetate musculare.

Se pot face tratamente de la nevroze suplimentar.




Galerie de imagini si poze medicale: oboseala


imagine cu obosealaimagine cu oboseala imagini obosealaimagini oboseala poza despre obosealapoza despre oboseala


Alte materiale medicale despre: Boli cerebrale

Cauzele sunt multiple, datorate unor afectiuni, boli infectioase, ale unor organe bolnave, consumului de alcool (care provoaca pierderi de magneziu [...]
In general se poate afirma ca nu exista efort fizic sau intelectual care sa nu fie insotit de un consum de energie si de aparitia oboselii. Ace [...]
Acesta apare indeosebi la subiecti care prin alimentatie neigie-nica, insuficienta repausului, a antrenamentului, precum si toxicomanii, ajung e [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli cerebrale

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile