eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cerebrale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cerebrale

Paralizia generala


PARALIZIA GENERALA


In mod normal toate miscarile tuturor partilor corpului se fac de catre muschi, sub impulsul nervilor motorii periferici care provin din sistemul nervos central. Cand acesti nervi nu mai functioneaza la un semnal al corpului, miscarile de comanda se fac cu mare greutate sau nu se mai pot executa, simptom care se numeste paralizie.


Printre cauzele paraliziei amintim: hemoragia cerebrala, traumatismele coloanei vertebrale care duce la sectionarea maduvei spinarii sau nervilor, compresiunile pe nervi, infectiile sistemului nervos (encefalita, meningita, poliomielita, etc), intoxicatiile, racelile, in situatia in care o persoana nu mai poate misca degetele sau pleoapele, mana sau piciorul, ori are gura in pozitie stramba, va trebui urgent prezentata la un specialist.


Se va stabili cauza care a produs aceasta afectiune si se va trata. Ca te se pot folosi urmatoarele: aloe, angelica, brad, carpen, cimbru de gradina, dafin, dalac, dumbravnic, ghimber, ghiocei, limba boului, macris, maselarita, norocel, praz, rozmarin, vasc. Acestea se vor folosi in functie de afectiune sub forma de ceaiuri, tincturi sau extern sub forma de tincturi cu care se vor face frectii, la care se pot adauga bai sau cataplasme.

Se va insista pe introducerea in alimentatie a sucurilor de legume si fructe si consumarea alimentelor care contin mai multa vitamina B.

Tratamentul bine condus poate duce la oprirea bolii dar nu la refacerea organismului. Refacerea se poate face doar cu ajutorul gimnasticii medicale care este obligatorie. In unele cazuri ramane o diminuare psihica destul de importanta care poate fi foarte greu remediata. In ajutorul organismului poate veni atunci: Ginko-Biloba, ginseng sau chiar nucile si alunele care vor trebui sa fie date bolnavului in cantitate de minimum 200 g pe zi.

Frectiile, masajul, baile sunt de un real ajutor si fara acest ajutor este aproape imposibil sa se obtina vindecarea, sau cel putin ameliorarea.

-Ghiocel- o cana pe zi din decoct de bulbi maruntiti. Se va lua 1 lingura care se va pune la 500 ml de apa si se va fierbe timp de 5 minute. Se strecoara si se bea 1 cana pe zi.

-Macris infuzie 2 cani pe zi.

-Usturoi-tinctura cura de 10 zile minimum dar este bine sa se faca tratamentul descris la bolile vasculare care este foarte eficient si la aceste afectiuni.

-Iedera decoct din 2 lingurite de frunze si ramuri la 250 ml fiert 10 minute. Se pot consuma 2 cani pe zi.

-Dumbrovnic-2 cani pe zi cu 1-2 lingurite de ta maruntita infuzie la 250 ml.

-deditel- 100 g frunze se fierb in 500 ml apa si se aplica extern in comprese si cataplasme.

-Bai de flori de fan zilnic facute cu 1 kg de praf de fan care se pune la fiert pentru 10 minute in 5 litri de apa. Se strecoara apoi in cada unde se sta timp de 30 minute la temperatura camerei.





Alte materiale medicale despre: Boli cerebrale

DEPRESIA In cazul tuturor depresiilor, un tratament naturist poate sa vina in ajutorul bolnavilor. Pentru prevenirea acestor afectiuni [...]
BOALA LUI FAHR Boala ce se caracterizeaza prin prezenta unor calcifieri localizate mai ales in muschii de la baza si cerebel. Se manifesta pr [...]
HIPEREXCITATIA GENITALA Exista 2 variante de tratament in functie de sex si anume: -Pentru femei: se vor face spalaturi vaginale cu ceaiu [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli cerebrale

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile