eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli digestive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli digestive

Hemoroizii


Hemoroizii
Din nou ne intilnim cu o afectiune frecventa a tractului gastrointestinal care poate fi evitata de obicei prin mentinerea unei cantitati adecte de fibre in regimul alimentar. Daca scaunul nu are suficient volum, efortul depus la ecuare poate determina o in-grosare a venelor din rect sau anus. Daca vena afec- o tata este situata in portiunea superioara a rectului, unde nu exista terminatii nervoase, nu veti avea dureri, dar vor aparea pete de singe de culoare rosu-deschis pe hirtia igienica sau in materiile fecale. Daca vena se afla mai jos, durerea poate fi in mod sigur simtita si insotita de singerare. Pe vena rupta se poate forma un cheag de singe care sa amplifice durerea & si iritatia tesutului anal din jur. In final, aceste cheaguri dispar de la sine, dar intre timp neplacerile provocate pot fi considerabile.
Hemoroizii sint mai usor de evitat decit de tratat. Pe linga regimul alimentar nesanatos, temperamentul iriil pare mai predispus la hemoroizi si multi oameni semnaleaza aparitia lor in perioade de stres sau de ingrijorare intensa. Deoarece ei pot fi provocati si de o pozitie incorecta sau de un stil de viata sedentar, exercitiul fizic este important dar nu exagerati, deoarece ridicarea unor greutati prea mari sau efortul provocat de alergarea epuizanta poate duce si el la aparitia hemoroizilor.


Medicina occidentala prescrie uneori medicamente la care se face multa reclama, bai fierbinti si uneori interventia chirurgicala pentru rezolrea problemei. Din nefericire, nici macar o interventie chirurgicala nu poate garanta ca problema nu reaparea. Exista foarte multe vene in regiunea anala si fiecare dintre ele este un potential hemoroid. Tratamentele ayurvedice includ aplicarea externa a unor comprese cu ceaiuri facute din te astringente, ca de exemplu haritaki1, alaun si rodii, ca si evitarea alcoolului si a mincarurilor condimentate.
Daca simtiti o umflatura dureroasa in anus dupa ecuare, mai mult ca sigur aveti un hemoroid. Dar daca aveti singerare rectala, nu incercati sa diagnosticati singur. In acest caz, ar trebui sa consultati un medic, indiferent daca este sau nu prezenta si o umflatura.


Galerie de imagini si poze medicale: hemoroizii


imagine cu hemoroiziiimagine cu hemoroizii imagini hemoroiziiimagini/poza hemoroizii


Alte materiale medicale despre: Boli digestive

Tumefieri dureroase, uneori sanguinolente. ale venelor regiunii recto-anale (hemoroidale), datorate procesului inflamator. Se pot deosebi: hemoroizi e [...]
Hemoroizii sint dilatatiile varicoase ale plexurilor hemoroidale din submucoasa ano-rectala (fig. 13). Boala se intilneste destul de frecvent atit la [...]
Foarte important este ca alimentatia sa asigure, in mod constant, un scaun moale. Cel mai indicat este consumul de tarate din grau, precum si [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli digestive

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile