eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile digestive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile digestive

Bolile colonului


Bolile colonului
Cancerul de colon este unul dintre cancerele cele mai raspandite in tarile industrializate, Primele semne sunt in general de ordin digestiv: con-slipatie, diaree, dureri abdominale sau prezenta de sange in materiile fecale. Ulterior isi fac aparitia semnele generale precum febra, oboseala si o deteriorare a starii generale. Tratamentul este chirurgical. Iii consta in inlaturarea portiunii de intestin atinsa de tumora. El e cu atat mai eficace, cu cat e realizat mai din timp. De aceea este extrem de importanta depistarea cancerului de colon cat mai devreme posibil.

Astfel, persoanele care au riscul cel mai marc pentru dezvoltarea unui astfel de cancer (persoane cu polipi intestinali sau cele la care unii membri ai familiei au avut cancere de acelasi tip) pot fi supuse unor actiuni de depistare, bazate pe supravegherea polipilor atunci cand exista si pe detectarea sangelui in materiile fecale.

SINDROMUL DE COLON IRITABIL
Sindromul de colon iriil este o afectiune cronica si se datoreaza unei perturbari a motilitatii intestinului gros, fara sa existe o cauza organica. Este una dintre cele mai frecvente afectiuni digestive. Simptomele, accentuate adesea de anxietate si stres, sunt reprezentate de: dureri abdominale, balonari si tulburari de tranzit intestinal (consti-patie, diaree sau ambele, alternand). Ele se pot atenua sau pol disparea pe perioade indelungate pentru ca apoi sa reapara oricand in cursul vietii. E vorba mai mult de o stare decat de o boala aderata; cu exceptia acestor simptome, persoanele afectate au o stare buna de sanatate. Tratamentul se bazeaza pe schimbarea alimentatiei, pe relaxare si pe medicalie antispastica.



Alte materiale medicale despre: Bolile digestive

Se depun eforturi intense pentru cunoasterea, prevenirea si tratamentul bolilor alergice care s-au extins amenintator. Termenul de alergie a fost pro [...]
Florile de galbenele au actiune calmanta si cicatrizanta pentru aceste afectiuni. Ceaiul se prepara din plante enflorescente, 2 lingurite la o [...]
Arteritele constituie grupul cel mai important al bolilor arterelor periferice, dintre ele frecventa cea mai mare o au arteriopatia aterosclerotica, d [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile digestive

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile