eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile infectioase

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile infectioase

Febra lassa


Febra lassa
EPIDEMIOLOGIE Febra Lassa este o boala virala foarte contagioasa, descrisa pentru prima data in 1969 in Lassa. un oras in nord-cstul Nigeriei. Virusul este purtat de o specie de sobolan cu larga raspindire in Africa. Transmiterea se face prin contaminarea alimentelor cu urina rozatorului, dar este prezenta si transmiterea de la om la om.
MANIFESTARI CLINICE Perioada de incubatie este de 7-l8 zile. Debutul bolii este insidios, eu febra, frisoane, rigiditate, cefalee, stare generala alterata si mialgii. Dupa 4 9 zile, apar anorexie, greturi, varsaturi, cefalee, tuse neproductiva (la doua ireimi dinlrc pacienti) si faringita. Modificarile vizibile la examenul fizic pot fi inrosirea fetei si a regiunii in V a gitului, un exsudat albicios pe arcurile palatine, care uneori conflueaza pentru a forma pscudo-membrane. ulceratii bucale (50%) si linifadenopalie generalizata nedureroasa (50%). Pacientii care se vindeca prezinta deferv escenta in a doua saptamina de boala, iar la pacientii care r deceda apar senine de soc, tulburari de perceptie senzoriala, raluri, semne de revarsat picurai, agitatie si uneori crize de grand mal. In epidemii, mortalitatea a variat de la 8 la 52%.

DIAGNOSTIC Diagnosticul poale fi silit prin detectarea unei cresteri de patru ori a litrului de anticorpi de la serul din perioada acuta la cel din perioada de convalescenta. Daca anticorpii IgM sint absenti in a 14-a zi de boala, diagnosticul de febra Lassa este improbabil.

TRATAMENT Terapia este de sustinere, desi a fosl incercai tratamentul cu ribavirin intravenos. Pentru evitarea raspindirii nosoeoniiale. pacientii r fi izolati.



Alte materiale medicale despre: Bolile infectioase

Definirea FON la copil a evoluat mult in ultimii ani, dar un crite-riu precis de definire incA nu existA. Se acceptA cA persistentA unei febre se [...]
in realitate, febra este o arma de lupta naturala a organismului pentru combaterea virusilor. Daca dorim distrugerea microbilor prezenti in ap [...]
Identificarea exantemelor Rujeola (pojarul, morbili, boala 1-a) Descrierea eruptiei. Macule sau maculo-papule mici, de culoare rosu-inchis, apar intA [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile infectioase

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile