eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile oaselor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile oaselor

Acrocianoza - tratament


ACROCIANOZA

Este o tulburare functionala caracterizata prin cianoza simetrica (colorarea in albastru) a mainilor si mai rar a picioarelor, insotita de temperatura locala scazuta si variabil de hipersudatie, agravata in toate cazurile de frig. Uneori este prezenta si la urechi, nas, coate si fese. Intensitatea maxima este la degete, la nivelul unghiilor si pulpei degetelor.

In sindromul Raynoud, cianoza este intermitenta si urmeaza unei perioade de obligatorie paloare locala, pe cand in acrocianoza modificarile de culoare sunt permanente. Mai sunt intalnite aceste colorari ale tegumentelor si la arteriopatiile obstructive in special la ambele membre superioare, dar sunt insotite de durere periferica si de disparitia pulsului la membrele afectate.

Tratament: este mai mult un tratament preventiv. Este suficient sa se fereasca de frig. Medicamentele vasodilatatoare au efecte foarte slabe.

-Arnica flori. Se face o tinctura din 100 g flori macinate cu 500 ml alcool alimentar de 70 grade. Se tine la temperatura camerei timp de 15 zile agitand des, pentru a se omogeniza compozitia.

Se strecoara apoi si se pune in sticlute de capacitate mai mica ermetic inchise si se pastreaza la rece (frigider.) Se va lua cate 20-30 picaturi din aceasta tinctura diluata cu putina apa. Este bine sa se ia inainte de mesele principale, de 3 ori pe zi.

-Sunatoare- se va face tinctura din flori de Sunatoare si se va administra tot ca si Arnica.

Este bine de asemenea sa se faca o cura de polen de albine din care se va lua cate 20g zilnic o perioada de cel putin 20 zile.

Se va alege unul din cele de mai sus.

Suplimentar se vor face bai calde cu diferite te medicinale. Celoe mai utilse sunt: flori de fan, trifoi rosu si paiele de ovaz.

In toate cazurile este foarte bine de asemenea sa se faca o cura cu grau incoltit de minimum cate 20 zile, timp in care se va lua cate 100 g de grau incoltit zilnic.

Este util de asemenea sa se faca baialternative: calde si apoi foarte scurte scurte dusuri reci.

Sucurile de legume si fructe sunt foarte utilse sa se consume zilnic.




Alte materiale medicale despre: Bolile oaselor

Se trateaza cu: a) miere de albine - in stare de ebrietate se iau 6 linguri de miere, dupa 20 minute alte sase linguri si dupa alte 20 minute inca 6 [...]
In infarctul acut de miocard apar toate formele principale de aritmii. Pentru a intelege anatomia sistemului de conducere si principiile electrofiz [...]
Este o boala a ficatului caracterizata prin degenerarea grasa a tesutului hepatic si inlocuirea lui cu tesut conjunctiv, ceea ce duce la scade [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile oaselor

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile