eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile oaselor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile oaselor

Chistul osos


CHISTUL OSOS

In general interventia chirurgicala de rezultate foarte bune. Chisturile osoase tinere insa recidiveaza dupa interventie. Este foarte bine sa se faca interventia atunci cand chistul este maturizat.

Inainte de a face operatia se va putea da tinctura de propolis 30% cate 2 picaturi la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Se va pune aceste picaturi de tinctura pe un miez de paine, se mesteca bine in gura si se inghit de 3 ori pe zi cu 15 minute inainte de mesele principale.

Extern se va pune comprese cu una din urmatoarele te dupa ce au fost fierte si strecurate: afin, aloe, brad (se poate folosi si rasina), brustur (radacina), cerentel, cimbrisor, crin, fenicul, galbenele, grau (faina sai incoltit si macinat), iedera, in, limba mielului, lumanarica, macris (radacina) macris iepuresc, marul lupului, maslin (ulei cald), morcov (ras), musetel, nalba, nap (radacina), nuc, patlagina, patrunjel, patlagea vanata, pecetea lui Solomon, podbal, porumb (ulei), sapunarita, sfecla (radacina), soc, splinuta, sulfina, turita mare, urzica moarta alba, usturoita, vita de vie.

Aceste comprese vor contribui la rezolvarea mai rapida. Se vor pune calde in cazul in care se doreste colectarea mai rapida a acestui chist, sau in unele cazuri cand exista un loc pe unde sa se evacueze vor contribui la eliminarea chistului din organism. Se va face tratamentul pana la colectarea complecta, dupa care se va recurge la tratamentul chirurgical sau in cazul in care exista un loc de drenare se va face pana la eliminare si vindecare.

Se mai poate lega local o bucatica de slanina ranceda, taiata felioara subtire, pusa pe o bucata de panza si se bandajeaza locul. Peste aceasta se va pune o bucata de nailon si se lasa peste noapte. Este bine ca dupa 12 ore sa lasati putin fara nimic dupa spalare pentru a respira pielea si apoi dupa 2-3 ore de pauza se poate repeta. Aceasta parocedurase va putea aplica pana la deplina vindecare. Este bine ca din cand sa faceti un nou control medical pentru a vedea daca organismul dv. Raspunde pozitiv la tratamentul aplicat sau nu. In cazul in care nu se constata nici o imbunatatire sau mai rau se va constata o agravare este cazul sa apelati la un medic competent care sa va indrume pentru alte tratamente. Trebuie sa se cunoasca faptul ca nu toate organismele reactioneaza identic.

Se va introduce de asemenea in alimentatie multe sucuri de legume si fructe, zaharul va fi inlocuit cu miere. Se va intari imunitatea organismului cu ajutorul echinaceei, apilarnil, laptisor de matca si se va introduce in alimentatie o hrana cu mult calciu (lactate, branzeturi, iaurt) sau diferite preparate cu calciu (coji de oua, oase macinate de vita, apa de pe var). Acestea vor contribui la o mai rapida vindecare.




Alte materiale medicale despre: Bolile oaselor

Suferinta hepatica, determinata de localizarea in ficat a stadiului larvar al parazitului cestod Taenia echinococcus. De aspectul unei formatiun [...]
a) Agentul etiologic. Agentul etiologic al bolii la om este forma larvara a unui parazit in forma de panglica (Taenia echinococcus), din clasa cestod [...]
a) Agentul etiologic. Agentul etiologic al bolii la om este forma larvara a unui parazit in forma de panglica (Taenia echinococcus), din clasa cestod [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile oaselor

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile