eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile oaselor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile oaselor

Coxartroza - tratament


COXARTROZA

Tratament igienico-dietetic: in primul rand se va cauta in toate cazurile sa se ajunga la o greutate cat mai aproape de normal in functie de inaltime. Se respecta apoi un regim alimentar vegetarian sau chiar fara nimic gatit cu foc. Aceasta inseamna sa renuntati la carne, oua, unt, lapte, branza, sare, alcool, cafea, conserve, conservanti, aditivi alimentari, tutun.

Se va consuma ori ce aliment vegetal, sucuri de legume proaspete (nu cele din comert), pe care le veti produce in gospodarie si care se fac atunci cand se consuma si doar in cantitatea care se consuma. Se pot consuma cereale crude (orz, ovaz, grau, secara, etc), incoltite in ori ce cantitate, legume si fructe nepregatite (crude- doar eventual curatate si rase). Este bine ca inainte sa va puneti la punct dantura pentru a putea sa maruntiti aceasta hrana.

Tratament ortopedic: pentru indreptarea unor atitudini vicioase excesive ale soldului si consta in extensie continua (prin benzi adezive, etc) sau redresare prudenta prin gimnastica. In caz de nereusita se va apela la tratamentul chirurgical.

Tratament naturist:

Se mai pot aplica bai cu lujere de rosii (patlagele rosii), impachetari cu parafina, sau cu namol, bai generale cu miscari in apa.

Bai generale cu faina de mustar. Se va pune un saculet cu 250 ml faina la cada apoi se agita saculetul in apa. Se sta la 36 timp de 20-30 minute.

Intern ceai de: maghiran, rozmarin, cretisoara, etc ( reumatism). In cazul acestei afectiuni este foarte bine sa se consume zilnic 2-3 cani de ceai si la fiecare ceai este bine sa se adauge si o lingurita de flori de coada soricelului. In cazul durerilor mai mari este bine sa se renunte la aspirina si alte medicamente si sa se faca ceai de coaja de salcie sau troscotal.

Bai cu macerat de bujori. Acestia se vor rade dupa ce se spala (este bine sa fie recoltati toamna) se folosesc proaspeti culesi. Se pun apoi intr-o sticla sau borcan (cu capac ermetic) pana la jumatate. Se umple apoi sticla sau borcanul cu alcool de 40 grade. Se vor lasa apoi timp de 15 zile la temperatura camerei agitand des pentru omogenizare. Se strecoara apoi si se pun Intr-o sticla de capacitate mai mica inchisa ermetic. Cu aceasta tinctura se va masa coloana vertebrala si locurile afectate de 2 ori pe zi. Este bine sa se faca bai in care se pune la o cada 6-7 linguri din aceasta tinctura. Baile trebuie facute la temperatura corpului si se sta in cada minimum 30 minute.

Mentionam ca foarte eficient medicamentul Aflutop (injectii care se gasesc la farmacie).

Impachetari cu parafina sau namol.

In general se va putea face tratamentul de la osteoporoza si de la reumatism.

Se vor face zilnic gimnastica medicala si masaj.




Alte materiale medicale despre: Bolile oaselor

Se trateaza cu: a) miere de albine - in stare de ebrietate se iau 6 linguri de miere, dupa 20 minute alte sase linguri si dupa alte 20 minute inca 6 [...]
In infarctul acut de miocard apar toate formele principale de aritmii. Pentru a intelege anatomia sistemului de conducere si principiile electrofiz [...]
Este o boala a ficatului caracterizata prin degenerarea grasa a tesutului hepatic si inlocuirea lui cu tesut conjunctiv, ceea ce duce la scade [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile oaselor

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile