eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile oaselor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile oaselor

Tuberculoza osteo-articulara


Tuberculoza osteo-articulara

TUBERCULOZA OSTEO-ARTICULARA

A)OSTEO- ARTRITELE TUBERCULOASE.

IN TOATE CAZURILE SE RESPECTA SI SE APLICA MEDICATIA INSTITUITA DE MEDICUL SPECIALIST.

Suplimentar. Repausul organismului in intregime. In afara de formele active cu localizari importante, se vor permite unele miscari si chir exercitii fizice ale segmentelor sanatoase cu conditia ca regiunea bolnava sa ramana intr-un repaus perfect.

Aeratia sub forma de ventilatie cat mai permanenta a incaperii in care locuieste bolnavul si exercitii respiratorii ample, cand boala nu intereseaza coloana dorsala. In cursul anotimpurilor calde se face si aeroterapie generala, bai de soare si bai de aer.

Baile de aer si lumina constituie un tonic general prin masajul ce-l determina asupra tegumentelor. Conditii: temperatura constanta si in jur de 26

, absenta curentilor violenti, expunere totala si gradata in timp. Durata de la 10 minute la cateva ore zilnic.

Momentul aplicarii: dimineata cand aerul este proaspat si radiatiile calde infra-rosii sunt mai putin abundente, in schimb sunt mai multe radiatii ultra-violete.

Expunerea pentru adulti se face crescand durata expunerii cu cate 5 minute pe fiecare parte, pana se ajunge la 2 ore- 2 ore si jumatate.

In unele cazuri cu focare osoase vechi la membrele superioare, adenite vechi, se recomanda dupa baia de soare, bai de apa de mare, de lac, de rau, de durata de 2-5 minute.

Dupa 4-5 zile de bai de soare se face o pauza.

Baile de soare sunt contra indicate in starile febrile, abcese mari, leziuni asociate pulmonare sau pleurale active.

Baile de soare pentru copii. Dupa varsta de 2-3 ani se incepe cu 2 minute, pe fiecare parte, crescand cu cate 1 minut pa fiecare parte zilnic, ajungand la 30-40 minute maxim pe zi.

Copin peste 6-7 ani pot incepe cu jumatatea dozei adultilor si crescand durata in acelasi mod si totalizand expunerea la 1- 2 ore.

Unii aplica expunerea la soare in mod ondulatoriu: se creste treptat durata pana la 2-3 ore, apoi se scade treptat si asa mai departe.

Cand cu tot tratamentul medicamentos ameliorarea nu se arata este indicata schimbarea climatului de origine si recomandarea altui climat, cu precadere climat maritim.

Sunt contra indicate climatoterapiei maritime formele asociate cu leziuni pleuro-pulmonare evolutive, chiar usor evolutive, formele cu bacilemie, formele multifocale cu evolutie vie si febrila, formele casetice.

In cursul climatoterapiei se urmeaza tratamentul medicamentos.

Climatoterapia de altitudine este de asemenea indicata in unele cazuri, care nu se amelioreaza cu alt climat.

Alternanta climatica se recomanda pentru recuperarea capacitatii reactionale pierdute.

In timpul lunilor calde de vara, se recomanda ca bolnavii sa fie sustrasi marilor centre industriale, marilor orase de ses.

Alimentatia va fi una bogata in vitamine si din aceasta cauza se indica consumul sucurilor proaspete de legume si fructe in cantitate cat mai mare. De asemenea consumul polenului de albine zilnic sau a drojdiei de bere este si el indicat.

In general se poate aplica tratamentul in functie de simptomele prezentate de fiecare caz in parte.

In caz de recadere al bolii sau de localizare in alt loc se va relua tratamentul.

Durata tratamentului este de minimum 6 luni, dar se poate intinde pe durata a 2-3 ani pentru a nu mai fi recidive.

In toate cazurile administrarea de calciu biologic din coji de oua, praf de oase (cu sucuri de lamaie) este foarte indicata si se asimileaza foarte bine acest calciu de catre ori ce organism.

Drojdia de bere (20 g zilnic), laptisor de matca (20 zile cate 1 g pe zi), sirop de catina, sirop de coacaz negru sunt si ele foarte indicate.

Tratamentul chirurgical va fi indicat doar daca aceste masuri impreuna cu medicamentele si tratamentul instituit de medicul specialist nu au dat rezultate.

In caz de osteoartrita tuberculoasa fistulizata pe langa tratamentul medical se mai poate da tinctura de propolis 30 % cate 3 picaturi la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Acesta se va pune pe paine, se mesteca bine in gura si se inghite.

Extern se poate aplica sprei de propolis sau sa se faca spalaturi cu una din urmatoarele te medicinale: afin, aloe, banuti, brad, brusture, ceapa, cerentel, cimbrisor, crin, galbenele, limba mielului, lumanarica, marul lupului, patlagina, pecetea lui Solomon, rostopasca, soc, turita mare, urzica moarta alba, usturoita, vita de vie.

OSTEITELE TUBERCULOASE.

In faza incipienta de usoara tumefiere osoasa se va face tratamentul ca la tuberculoza osoasa. Cand focarul tuberculos este aproape de articulatie, se aplica imobilizarea stricta in aparat gipsat cu fereastra pentru supraveghere si tratament.

Se va aplica tratamentul medicamentos instituit de medicul specialist.

In faza de stare cu abces, etc se va aplica tratamentul de la tuberculoza osoasa.

In formele vechi daca fistulizarile se repeta este indicata interventia chirurgicala.



Galerie de imagini si poze medicale: tuberculoza


imagine cu tuberculozaimagine cu tuberculoza imagini tuberculozaimagini/poza tuberculoza


Alte materiale medicale despre: Bolile oaselor

Prin anii \'40, un vecin de patruzeci de ani s-a imbolnavit de tuberculoza cavernoasa la plamani si timp de mai multi ani n-a putut munci. Dup [...]
Este cea mai frecventa infectie cronica a copilului. in Europa majoritatea populatiei infantile vine in contact cu Mycobacteria tuberculozei si [...]
Este o boala contagioasa, cu o localizare la nivelul pielii, in tratamente se indica printre altele si baile locale: - Muguri de plop. Baile [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile oaselor

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile