eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile pancreasului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile pancreasului

Puestow (operatie)


Este indicata in pancreatita cronica forma retentionala primara sau secundara care realizeaza o strictura juxta-ampulara a canalului Wirsung cu dilatarea in amonte si re-tentia sucului pancreatic, exprimata clinic prin crize dureroase (. 99).


Interventia are doua variante :

1. Wirsungojejunostomie cu splenectomie. Dupa splenecto-mie se face decolarea pancreasului de la coada spre corp si cap, se sectioneaza 12 cm din coada pancreasului identificind astfel canalul Wirsung. In continuare, se face o incizie longitudinala pe fata anterioara a pancreasului axata pe canalul Wirsung, care se deschide si el pina !a Btrictura cea mai proximala In raport cu duodenul. Pancreasul caudal sau excretor astfel deschis se imteaza in capatul pro-ximal al ansei jejunale exclusa in Y la o distanta de aproximati25 cm de unghiul lui Ttreitz si adusa prin mezocolon in etajul supramezocolic. Invaginarea pancreasului se mentine fixind circular capatul ansei excluse la capsula pancreatica.
2. Wirsungojejunostomie fara splenectomie. Se expune fata anterioara a pancreasului, se repereaza canalul Wirsung prin punctie. se practica o wirsungografie apoi se deschide printr-o incizie longitudinala a fetei anterioare a pancreasului canalul Wirsung pe toata intinderea dilatarii. Se practica apoi o wirsungojejunostomie latero-laterala.
Conditii importante In executie : a) sa se deschida toate pungile dilatate ale wirsungulul; b) sutura sa nu intereseze mucoasa ductala (sutura depaseste aproximati5 mm buzele inciziei) ; c) sa se foloseasca o ansa jejunala exclusa, trecuta transmezocolic.



Alte materiale medicale despre: Bolile pancreasului

Este, de regula, complicatia infectioasa a unui focar de necroza acuta a glandei sau a unui traumatism pancreatic care, in fapt, realizeaza tot un pro [...]
Este o interventie ce ridica coada pancreasului cu o portiune din corp impreuna cu splina, suturind transa de sectiune pancreatica. Ea este i [...]
Apare, de obicei, dupa o necroza pancreatica operata prin foraj sau drenaj glandular, dupa drenaj extern in pseudochiste pancreatice ce comunica cu si [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile pancreasului

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile