Primus laurocerasus face parte din familia Rosaceae.
Dozele ponderabile actioneaza prin acidul cianhidric :
depresie miocardica cu colaps, cianoza si
spasme convulsive.
Tipul de Laurocerasus este slabit si hipo-reactiv, friguros si cianozat, tresarind agitat, cu extremitati reci si umede, cu vene proeminente pe dosul miinilor, degete hipo-cratice, ameliorat in aer liber si cu lapsusuri dupa o emotie. in crize, este anxios, agitat, doritor de aer curat, linistitor.
Dilutiile de la a 3-a decimala la a 5-a centezimala sint active in afectiunile cardiace hiporeactivo,
insuficienta mitrala,
tulburari cardiace dupa supradozare digitalica,
astm cardiac,
tuse cardiaca, cianoza nou-nascuti-lor. Bolnavul se plinge de dispnee la eforturi minime, motiv pentru care ii este frica sa paraseasca patul, e agravat de emotii, tuseste in decubit sl expectoreaza cu fire de singe.
Frecvent, tonicele cardiace nu l-au usurat. Pulsul e neregulat si slab, duce mereu mina la inima, ca pentru a se linisti si ii e frica sa nu moara subit. il usureaza numai decubitul cu capul jos, pozitie care insa sporeste
tusea uscata si spasmodica. La inspectie, impresioneaza
raceala corpului, tendinta la cianoza si slabiciunea pulsului. Extremitatile sint reci si cianozate. Respiratia e superficiala, stertoroasa in timpul somnului. Caldura nu-l incalzeste, mincarea nu-l intareste.
Dilutiile a 4-a si a 5-a centezimale se utilizeaza in adinamie. In diareile holeriforme cu tenesme, remediul conne de asemenea, ca si in spasme (tuse sau la nivelul faringe-lui, esofagului, stomacului
edentiabile prin ingestie de lichide). Mai pot apare, inainte de administrarea remediului : tris-mus, sughit,
greata la caldura sau dismeno-reo cu dureri spasmodice mergind de la sa-crum la pubis.