eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Oftalmologie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » oftalmologie

Tumefactiile orbitare


Leziunile situate la nivelul oaselor orbitei au tendinta de a evolua cu proptosis exoftalmic) indiferent de originea lor.
Proptosis-ul (protruzia continutului) este un semn deosebit de important care atrage atentia asupra unor probleme intraorbitare. Daca presiunea exercitata in orbita este excentrica, atunci se produce o deviatie a globului ocular si diplopie. Durerea orbitara are de obicei originea in structurile invecinate (ex: sinuzita).
Celulita orbitara. Rezulta de obicei ca urmare a extinderii infectiei de la sinusurile paranazale. in interiorul orbitei se produce o inflamatie acuta ce se insotesc de febra, edem palpebral, proptosis si imobilitatea globului ocular. Interneaza pacientul in spital pentru tratament prompt. Administrarea sistemica de antibiotice ex: cefuraxime 1,5 g/8h IV (la copil 20 mg/kg/8 h) este necesara pentru a preveni extinderea procesului la meninge si tromboza sinusului cavernos. Exista si riscul de orbire ca urmare a compresiunii nervului optic sau trombozei selor nutritive ale nervului.
Fistula carotido-cavernoasa. Este de obicei consecinta rupturii unui anevrism carotidian cu refluarea sangelui la nivelul sistemului cavernos. Se produce o congestie a selor sanguine ale ochiului cu edem conjunctil si palpebral. In mod clasic, exoftalmia este descrisa ca fiind pulsatila. La nivelul ochiului se asculta un suflu puternic. De obicei simp-tomele se remit in mod spontan. Uneori poate fi necesara ligatura caro-tidiana.
Tumorile orbitare. Neoplasmele orbitare primare sunt rare (angi-oame, tumori dermoide, meningioame sau glioame de nerv optic). Tumorile secundare sunt mai frecvente. Reticulozele pot forma depozite orbitare (examineaza ficatul, splina, ganglionii limfatici; fa o hemograma completa). La copii, exoftalmia unilaterala poate fi primul semn al unui neu-roblastom. Rareori tumorile nazofaringiene pot inda orbita - ca in cazul mucocelelor si piocelelor and originea in sinusurile etmoidale si frontale. Imaginile orbitei obtinute prin CT ofera o reprezentare clara a acesteia.



Alte materiale medicale despre: Oftalmologie

Fovea (macula) este singura parte a retinei care realizeaza o vedere 6/6. Modificarile patologice care intereseaza aceasta regiune provoaca cele mai s [...]
Cataracta si retinopatia sunt cele mai frecvente probleme oculare intalnite la diabetici. Poate fi afectata aproape orice parte a globului ocular. 30% [...]
eaza atat ochelarii pacientului cat si pe ai tai si alege lentile potrivite pentru a corecta erorile de refractie rezultate astfel (lentilele cu -core [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre oftalmologie

    Alte sectiuni
    Frumusete
    Termeni medicali
    Sanatatea copilului
    Igiena
    Geriatrie
    Sarcina
    Nasterea
    Venirea pe lume a copilului
    Mama dupa nastere
    Sanatatea femenii
    Dermatologie
    Homeopatie
    Reflexoterapie
    Adolescenta
    Kinetoterapie
    Ginecologie
    Obstetrica
    Psihiatrie
    Medicina generala
    Oftalmologie
    Oto-rino-laringologie
    Ortopedie
    Anestezia
    Masajul
    Sanatatea barbatului
    Urgente si primul ajutor
    Neurologie
    Odontologie
    Planificare familiala
    Maturitatea
    Varsta a iii-a
    Nefrologie
    Cancerologie
    Pediatrie
    Responsabilitatea juridica medicala
    Genetica medicala
    Simptome
    Rinologia
    Faringologia
    Laringologia
    Sistemul endocrin
    Radiologie
    Stomatologie
    Medicina legala
    Analize
    Asistenta medicala
    Chirurgie
    Dependente
    Fiziologie
    Microbilologie
    Neonatologie
    Optometrie
    Psihologie
    Reumatologie
    Traumatismele oaselor
    Traumatologie

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile