In fiecare luna, unul dintre ovare elibereaza un ovul care ajunge prin trompa uterina in uter. Ovulul poate fi fecundat imediat dupa eliberare si traieste 1-3 zile.
In timpul actului sexual, spermatozoizii sunt depozitati in vagin si pot supravietui pana la 3 zile. In 90 de secunde ajung in trompele uterine, dupa ce au trecut de colul uterin si prin uter.
Aproape 15 cupluri din 100 au probleme cand incearca sa conceapa un copil. Cele mai frecvente cauze de sterilitate sunt boli ale trompelor uterine, rezultate in urma unor infectii netratate, a unor anomalii hormonale si a unor incidente aparute pe masura inaintarii in varsta.
Uneori barbatii produc prea putini spermatozoizi sau acestia nu au o mobilitate normala, ceea ce ii impiedica sa se deplaseze catre trompele uterine. In cca. 30-40% din cazuri infertilitatea se datoreaza barbatului. Daca se doreste o sarcina la un cuplu fara probleme medicale, contactul sexual trebuie sa aiba loc in perioada fertila a ciclului menstrual (zilele de la 9-l9 pentru un ciclu de 28 de zile).
Pentru un ciclu neregulat, se apeleaza la un cabinet de planificare familiala la un cabinet de planificare familiala. ificarea familiala da cuplurilor urmatoarele posibilitati:
- sa decida daca vor avea copii si cand sa se intample acest lucru
- sa decida cati copii vor sa aiba si la ce interval de timp
- sa afle informatii despre mijloacele contraceptive, moderne
- sa aleaga mijloacele contraceptive cele mai potrivite si eficiente
- sa evite avortul si complicatiile acestuia
- sa se protejeze de bolile cu transmitere sexuala.
Exista doua tipuri de planificare familiala:
A. ificarea familiala naturala
B. ificarea familiala realizata prin metode contraceptive.
Probabil ca bebelusului ii va aparea primul dintre cei 20 de dinti de lapic aproximativ pe la varsta de sase luni (desi varsta variaza mult) [...] |
Sunt excrescente carnoase care ies din anus si formeaza mici nodule care pot fi foarte dureroase, pruriginoase si pot sangera. Sunt agravati de [...] |
Sunt excrescente carnoase care ies din anus si formeaza mici nodule care pot fi foarte dureroase, pruriginoase si pot sangera. Sunt agravati de [...] |
Copyright © 2010 - 2024
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact