eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Tei


TEI

Tei alb-Tilia tomentosa Tei paduret-Tilia cordata.

Fam. Tiliaceae.

Denumiri populare: tei alb, tei cainesc, tei de toamna, tei tomnatic, tei balan, tei bun, tei varatec, tei verde.

In traditia populara: mobila, constructii, carbune de desen, etc. Florile se 919c22j foloseau la colorat in galben.

Era folosit peste tot la bronsite, astm, afectiuni pulmonare ca ceai. Impreuna cu sunatoare se lua la dureri de inima. Se mai folosea la boli neuropsihice, dureri de cap, ameteli, indigestii. Ramurelele se foloseau pentru bai la reumatism. Femeile care aveau pierderi mari de sange luau carbune de tei pisat si beau acest carbune de 3 ori pe zi.

Compozitie chimica: se recolteaza florile fara sau cu bractee (Flores Tiliae sine bracteis si Flores Tiliae cum bracteis), contin: mucilagii, tanin, saponine, maleati, tartrati, coloranti, gume, flavone, quercitrina, izoquercitrina, rutozida, tilirozida, zahar, colina, acetilcolina, etc.

Actiune farmaceutica; neuro-sedativ, antispastic, antitermic, sudorific, emolient, expectorant, antiinflamator al cailor respiratorii superioare, emolient al secretiilor bronhice, sedativ. Extern: calmant general in bai.

Intra in compozitia ceaiurilor: calmant impotriva tulburarilor cardiace, pectoral nr 2, sedativ si sudorific.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni:

acnee, afectiuni hepato-biliare, afectiuni respiratorii, amigdalite, bronsite, bufeuri la menopauza, cosmaruri, crize biliare, dureri de burta, eczeme alergice, gastrita, gripa, hiperexcitabilitate, insomnii, migrena, nervozitate, palpitatii, raceala, stari de iritabilitate, stari nervoase, surmenaj psihic, tuse.

Preparare: o lingurita de flori se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

-   O lingurita de praf de flori se va macina cu rasnita de cafea si se va pune sub limba pentru 10 minute, dupa care se va inghiti cu putina apa. Este foarte eficienta la afectiunile digestive.

-   O lingurita de flori maruntite se va pune la 250 ml apa. Se va tine la temperatura camerei de seara pana dimineata cand se strecoara, se indulceste cu miere si se poate consuma

Extern:

-4 linguri de flori se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se folosesc la gargara.

-Bai- 500 g flori maruntite se vor pune la 3 litri de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara in cada de baie unde se va sta 30 minute la temperatura corpului.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

Se recomandă băi cu frunze de mentă. Se face infuzie din 300-500 g foi de mentă în 5 1 apă şi se adaugă peste apa din baie care este la 36-37 [...]
brâduşă de toamnă, ceapă, citrice, coada-calului, coada-şoricelului, drăcilă, gălbenele, morcov, năprasnică, pir, plante aromatice (cuişoa [...]
STRUGURE Vitis vinifera. Compozitie chimica: apa 72%, zahar fermentabil, crema de tartru, acid tartric liber, acid malic si altii, materii azo [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile