eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Usturoi


Usturoi

USTUROI

Alium sativum Fam. Liliaceae.

Denumiri populare: ai, ai de gradina, ai de primavara, ai de vara, aniu, baib, ceapa alba, osturoi, pur, scaloi, usturoi de primavara, usturoi de toamna, usturoi de vara, usturoni.

In traditia populara: a fost unul dintre cele mai importante leacuri babesti.

Obisnuit se folosea sub forma de musdei, in indigestii, dureri abdominale, st 515i86f ari gripale, dureri de cap, contra viermilor intestinali, etc.

Musdeiul se bea adeseori pe nemancate ori se trageau bolnavii cu el si in acest scop se prepara mai mult cu apa si otet. Diareea grava- se ungea corpul cu usturoi pisat, sau se inghiteau 3 catei de usturoi si 3 fire de piper.

Se folosea contra durerilor de masele, durerilor de urechi si nevralgiilor.

De obicei se introducea un catel in urechea din partea dureroasa.

Cand cineva avea unghii stricate sau amigdalite, le ungea in fiecare seara cu usturoi pisat.

Contra bataturilor. Se tineau picioarele in lesie tare de ciucalai de porumb si apoi se legau cu usturoi pisat.

Bulbul copt in cuptor se aplica pe furuncule.

De tuse se ungeau talpile picioarelor cu usturoi pisat si se incalzeau la foc inainte de culcare.

Se punea mai mult in mancarea celor bolnavi de piept si de hipertensiune. Musdeiul se dadea pe nemancate ca vermifug.

In Dobrogea se pisau 5 catei de usturoi, se amestecau cu o lingura de hrean ras si se dau pe nemancate ca vermifug.

In alte parti se fierbea usturoiul cu iarba limbricilor(Astragalus glycyphyllos) si se dadea copiilor sa bea.

Compozitie chimica: se foloseste bulbul (Bulbus Allii) contine: saruri minerale, ulei volatil, glucide, protide, lipide(0,1-0,5%). Acizii organici: citric, malic, piruvic, succinic, glicuronic, citric, alina, alicina din uleiul eteric s-au separat 67 de compusi. Tipic pentru aroma este propantriolul, etil-metil-disulfura, sulfitul predomina cantitativ.

Actiune farmaceutica: alicina, garlicina si produsii de descompunere ai ei ii imprima o puternica actiune antimicrobiana indeosebi la faringite si in infectiile tubului digestiv, previne ateroscleroza, antiseptic intestinal, cardiotonic, bradicardizant, diuretic, antigutos, stomahic, carminativ, vermifug, febrifug, creste capacitatea de aparare antivirala si antimicrobiana, anticancerigen.

Se indica in urmatoarele afectiuni: afectiuni pulmonare, boli infectioase (profilactic si curativ), astenie generala, astma, ateroscleroza, atonie digestiva, bronsite cronice, cancer, cangrene, colesterol in exces, diaree, dizenterie, echilibreaza grasimile din sange, edeme ale membrelor, flatulenta, flebite, gripa, guta, hemoroizi, hipertensiune arteriala, imunitate scazuta, inapetenta, infectii, litiaza urinara, nevralgii reumatismale si ale urechilor, oligurie, parazitoze digestive, reumatism, spasm intestinal, spasm vascular, tonic cardiac, tromboze, tuberculoza, tulburari de circulatie periferica, tumori, tuse, ulcer varicos, varice.

Preparare:

-25 g suc de usturoi se pun in 200 ml lapte si se consuma zilnic, in afectiunile interne.

-Usturoi consumat la orice masa.

Tinctura de usturoi se iau cateva picaturi in cura. Este bine sa se faca in felul urmator: la 50 g de usturoi curatat si pisat se va pune 250 ml alcool alimentar preferabil de 96. Se tine timp de 15 zile, apoi se strecoara.

Peste aceasta tinctura dupa strecurare ca sa fie mai eficienta se mai poate pune 2 sticlute de tinctura de propolis de la Apicola. Se vor agita bine inainte de intrebuintare. Se iau cu picatura dupa urmatorul grafic. Este bine sa fie puse in lapte.

Numarul zilei

dimineata

amiaz

Seara

Ziua 2-a

1

1

2

Ziua 3-a

1

2

2

Ziua 4-a

2

2

2

Ziua5-a 2 2 3

Copii vor putea sa se opreasca aici si sa inceapa sa scada tot cate o picatura pe zi pana vor ajunge la o singura picatura. Adultii si cei care doresc pot sa continue cu acest mod de administrare pana vor ajunge la 15-20 de picaturi de 3 ori pe zi, dupa care vor scadea tot cate o picatura pe zi, pana vor ajunge din nou la 1 picatura. Se poate face de 2 ori pe an aceasta cura.

-In cazul durerilor de urechi se poate introduce un catel de usturoi seara in ureche si tinut peste noapte.

-Usturoi in otet este bun pentru disparitia bataturilor. Se va pune sub pansament.-2 catei de usturoi se vor pune in 250 ml lapte si se consuma daca aveti probleme digestive.

-Zilnic se mananca 3 catei de usturoi pentru refacerea organismului si chiar intinerire.

-20 g de bulbi maruntiti se vor fierbe la 500 ml apa timp de 15 minute. Se strecoara si se fac clisme in paraziti intestinali cateva zile la rand.

Exista foarte multe retete cu usturoi (cateva sute asa ca nu voi scrie aici alte retete fiind convins ca si dv cunoasteti cateva.

-l-2 catei de usturoi consumati zilnic, dimineata.

-20-30 picaturi de tinctura de 2 ori pe zi in tuse, hipertensiune, etc.

-Contra teniei- se zdrobesc cateii de la o capatana mareapoi se clocotesc pentru 20 minute in 200 ml lapte. Se va bea in fiecare dimineata, pe nemancate pana la disparitia teniei.

-usturoiul pisat cu grasime si ulei da un unguent numit mustarul dracului, resorbant al tumorilor albe.

-dezinfectia plagilor: solutia sucului de usturoi 10% cu 1-2% alcool sau comprese cu otet de usturoi (30 g de usturoi ras, macerat 10 zile la 500 ml otet.

-Slabiciune generala si astenie: amestec cu 2 parti de ulei camforat si o parte de usturoi. Sau frectii de-a lungul coloanei vertebrale (paralizii, reumatism).

-Dureri de urechi- un tampon de vata imbibat in suc de usturoi cu ulei, este bun si contra surditatii.



Galerie de imagini si poze medicale: usturoi


imagine cu usturoiimagine cu usturoi imagini usturoiimagini usturoi poza despre usturoipoza despre usturoi images usturoiimages usturoi


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

1 parte pulbere de usturoi 1 parte pulbere de ascorbat de calciu (o forma a vitaminei C) 1/4 parte pulbere de ardei iute 1 parte - 1 priza, 1 g, 1 [...]
Poate sa sune ciudat, dar nu respingeti prea rapid ideea unei bai cu usturoi. Este o experienta de-a dreptul euforica. Totodata este un mod relaxant, [...]
1. Pentru placere sau pentru reducerea senzatiei de arsura de pe limba sau din stomac, mancati felii de usturoi proaspat o data cu bucati dintr-un f [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile