Corylus avellana Fam Betulaceea
infuzia de alun frunze este depurativa pentru sange. Polenul florii se foloseste cu succes in epilepsie. Decoctul scoartei in tratamente externe la ulcere varicoase si alte boli dermatologice chiar atone. Alunele sunt recunoscute ca foarte utile in tratamentul tuberculozei, reglarea sistemului hormonal, dizolvarea calculilor biliari si renali.
Preparare- fructele se pot consuma dupa ce se inl 323d32d atura coaja. Se pot macina si se amesteca cu miere poliflora.
Ulei de alune- presat la rece este foarte util contra teniei. In acest caz se va lua cate o lingurita pe nemancate cateva zile la rand. Tot acest ulei se mai foloseste si la diferite preparate cosmetice, deoarece uleiul de alune ajuta la o mai buna lubrifiere a pielii in cazul pielii uscate la ihtioza, psoriazis, etc.
Frunzele de alun- se folosesc la prepararea unei infuzii facute din 2 lingurite de frunze zdrobite care se vor pune in 250 ml apa clocotita. Se tine apoi acoperit pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se foloseste de exemplu impreuna cu ceaiul de castan in afectiuni circulatorii ca; varice, flebite sau alte afectiuni ale inimii.
Tinctura din frunze; o parte frunze de alun maruntite se pun la 5 parti de alcool alimentar de 70˚ se tin la temperatura camerei timp de 15 zile dupa care se strecoara. In timpul acesta se vor agita de mai multe ori pe zi pentru a extrage principiile active din plante.
Se va folosi diluat o lingurita in 100 ml apa. Se poate folosi si 10 picaturi in afectiuni mai usoare. Se poate folosi de 3 ori pe zi chiar si in cure de lunga durata.
Praf din frunze de alun; frunzele uscate se macina cu rasnita de cafea, se cern apoi prin sita fina. Se va lua cate un varf de cutit sub limba de 3 ori pe zi. Se va tine apoi timp de 10 minute, dupa care se inghite cu putina apa.
Macerat in vin; scoarta 50 g macinata se pune la 1 litru de vin de buna calitate, preferabil alb, se tine apoi timp de 8 zile agitand des, dupa care se strecoara. Acest preparat poate fi folosit la rani atat intern cat si extern, ulcere varicoase, stomacale, sau chiar rani vechi, etc.
Se poate consuma intern cate 50 ml de 3 ori pe zi in cazurile in care se doreste refacerea circulatiei sangelui sau in alte afectiuni.
Mugurii de alun; se fac din 1 parte muguri proaspeti zdrobiti si 5 parti alcool alimentar de 70˚. Se tin o perioada de 15 zile agitand des pentru ca sa se extraga principiile active din planta. Se strecoara. Se pun in sticlute de capacitate mai mica la rece. Acest preparat contine un hormon de crestere foarte util in foarte multe afectiuni. Tinctura de muguri de alun in combinatie cu tinctura de castan 1 la 1 este utila in cazurile de afectiuni circulatorii sau paralizii.
Copii vor lua cate 5-l5 picaturi de 3 ori pe zi in functie de varsta si greutate diluate in ceai, iar adultii pot sa ia cate o lingurita de 3 ori pe zi. Se poate intrebuinta si la afectiunile datorate batranetii.
Aceasta tinctura o gasiti gata preparata de textract Cluj la orice magazin de produse naturiste sau Plafar. In cazul in care o luati preparata va trebui sa respectati instructiunile de administrare ale producatorului.
LEMN CANESC Ligustrum vullgare Actiune farmaceutica: astringente datorita taninului, antidiareic, antiseptic, antiparazitar, cicatrizant, [...] |
DUMBRAVNIC Melittis melissophyllum are efect antiseptic putandu-se folosi cu succes in distrugerea colibacililor, are de asemenea caracter diu [...] |
Ingrediente: o mână de frunze de mesteacăn. Preparare: rupeţi frunzele, turnaţi o cană de apă fiartă peste ele, puneţi deoparte 20 de minute [...] |
Copyright © 2010 - 2024
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratamente cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |