eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante terapeutice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante terapeutice

Identificarea plantei


Cea mai buna garantie a folosirii corecte a tei este ca aceasta sa fie bine identificata. Majoritatea incidentelor, uneori grave, survin in urma utilizarii unei te care, in realitate, nu este cea buna. Pentru identificarea ei, ta trebuie sa indeplineasca mai multe criterii. Ele vor permite evitarea greselilor care ar putea conduce, in cel mai bun caz, la lipsa efectului scontat, iar in cel mai rau caz, la efecte secundare care, in unele situatii, pot fi foarte grave.



a. Specia botanica

Specia botanica trebuie sa fie mentionata prin numele rietatii si epitetul calificativ, ca, de exemplu, coacazul (rietatea) negru (epitetul) care desemneaza coacaza-neagra, diferita de strugurei, corespondentul coacazelor rosii obisnuite.


fa. Portiunea folosita

Trebuie sa fie indicat foarte clar daca este vorba despre ta intreaga sau doar despre o anumita parte a sa, specificandu-se, bineinteles, care este aceasta.

2. Siguranta calitatii
Chiar daca ta furnizata a fost identificata exact, caietul de sarcini privind calitatea trebuie respectat cu rigurozitate. Este necesara mentionarea tuturor informatiilor considerate utile, sau chiar esentiale, cum ar fi:


a. Originea si modul de cultura

Provenienta tei trebuie sa indice foarte clar tara si regiunea de origine. Acest lucru poate fi important, indeosebi cu privire la respectarea normelor de cultura a telor si conditiile in care s-a realizat recolta. Pentru uz medical, ta trebuie sa fie de o calitate ireprosabila. Cultura biologica isi gaseste aici prima justificare, chiar daca este iluzorie cererea unui rezultat garantat.


b. Modul si calitatea conserrii

Dupa recoltarea tei in perioada sa optima, ea trebuie uscata conform normelor. Dupa aceea, trebuie conserta in recipiente, asadar ferita de praf si umiditate. Apoi, ta putea fi folosita pentru infuzii sau decocturi.



3. Amestecurile

Uneori, este indicata folosirea unui amestec din mai multe te. Un amestec de maximum cinci te diferite poate fi unul rezonabil. Asemenea uleiurilor esentiale, scopul principal este de a completa proprietatile si de a creste eficacitatea efectelor pe care unele te alese le au in comun, scazand in acelasi timp impactul eventualelor efecte secundare descrise, deoarece fiecare dintre ele este folosita intr-o doza mica. Astfel, amestecul in proportii egale a 3 te, fiecare cu o proprietate antiinflamatoare recunoscuta, avea in multe situatii un efect superior celui al fiecarei te consumata separat.

4. Foarte important!
Asa cum am mai mentionat deja, este foarte important sa se stie ce anume trebuie tratat. Silirea unui diagnostic de catre un medic este extrem de importanta inaintea demararii oricarui tratament. Automedicatia nu trebuie sa dureze niciodata mai multe de 1-2 saptamani fara sfatul medicului. De altfel, este indicata limitarea la numai cate te ale caror proprietati si efecte sunt bine cunoscute.In final, trebuie amintit ca fitoterapia nu poate pretinde ca este suficienta pentru dobandirea unei stari de bine daca, in paralel, nu este realizata o igiena de viata corespunzatoare. Asadar, trebuie interzise elementele nocive sanatatii (tutunul, alcoolul in doze mari, produsele stupefiante). Trebuie urmata o alimentatie regulata, cu produse riate, de buna calitate si in cantitati rezonabile, cu multe fructe si legume proaspete. Daca se poate, practicarea in mod regulat a exercitiilor fizice adaptate in functie de nevoi permite organismului sa se mentina in forma, favorizand in acelasi timp eliminarea toxinelor.


5. De unde puteti cumpara tele?

Asemenea uleiurilor esentiale, calitatea telor folosite este lucrul cel mai important. Furnizorii carora adresati ar trebui sa fie capabili sa raspunda favorabil acestei exigente. Ei trebuie sa poata preciza originea telor sau, cel putin, laboratoarele care le distribuie spre nzare.
Principalele locuri de unde se pot procura tele trebuie sa fie, in primul rand, farmacia, sau unul dintre magazinele de te medicinale existente astazi, unde puteti intalni o persoana pasionata, cu multiple cunostinte despre te, si care stie sa ofere un sfat bun. Plantele mai pot fi cumparate din piete, sau, din ce in ce mai mult, in anumite raioane din marile magazine, desi aici oferta este limitata.
Nu trebuie uitat Internetul, deoarece el poate reprezenta o modalitate usoara de procurare a unui numar impresionant de te. Totusi, trebuie ca furnizorul sa fie de incredere, si sa existe posibilitatea de returnare a coletului in cazul in care calitatea este indoielnica sau, din greseala, este trimis un alt produs.




Alte materiale medicale despre: Plante terapeutice

Ceapa taiata in patru sau in sase (depinde de marime) se pune intr-un borcan cu putina sare si otet pentru cateva ore. Seara, inainte de culcare, se c [...]
1. Pe cale orala Este cea mai simpla cale: cea clasica. Este suficient sa beti o cantitate de infuzie sau decoct, o data sau de mai multe ori pe zi, [...]
intr-un borcan de sticla bine inchis, se prepara din timp pulbere din var stins si uscat. Pe taieturi sau pe alte rupturi ale pielii, aceasta se aplic [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre plante terapeutice

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile