eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante terapeutice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante terapeutice

Infuzia


Ea ramane renumitul ceai al bunicii, pe care aceasta din urma il pregatea cu mare atentie, fie pentru a ajuta o digestie greoaie, fie pentru a facilita un somn ce intarzia sa na, fie pentru a combate o gripa insotita de dureri musculare si de febra. Toate acestea au ramas si astazi valabile. Dar, cu conditia dobandirii unei anumite experiente, indicatiile pot fi largite.
Principiul infuziei este simplu: se pune echivalentul unei lingurite cu te uscate (aproximativ 2-3 grame), sau a 2 lingurite cu te proaspete, intr-o ceasca mare de ceai, in care se toarna apa fiarta, lasandu-se vasul acoperit 3-l5 minute. Dupa aceea, bautura se va trece prin strecuratoare. Pentru a nu va arde limba sau gatul, nu trebuie sa consumati ceaiul imediat; este indicat sa asteptati racirea lui, aproximativ 10 minute. Cei cu palatinul sensibil pot consuma ceaiul rece. Gustul uneori pronuntat al bauturii poate fi in mod placut atenuat prin adaugarea unei lingurite cu miere, in situatia in care aceasta din urma nu este contraindicata.
Mai tarziu veti observa ca durata de infuzie poate influenta concentratia principiilor active, unele dintre ele fiind foarte repede distruse daca infuzia dureaza prea mult, iar altele aparand in cazul unei infuzii prelungite. Asadar, intensitatea si calitatea actiunii sunt in relatie directa cu aceste fenomene.
Partile telor folosite sunt, in general, cele moi, adica frunzele, florile sau chiar intreaga ta atunci cand ea este tanara, frageda.


De retinut

Trebuie sa stiti ca o lingurita reprezinta 2-3 grame de ta, in timp ce continutul unei linguri este estimat la aproximativ 10 grame, iar cel al unui pumn este evaluat la 30-40 de grame.
Dozele sunt intotdeauna exprimate pentru un adult. Daca este vorba despre un copil, este suficienta diluarea infuziei sau a decoctului pregatit, adaugand trei sferturi din cantitatea de apa la ceaiul pentru copilul mai mic de 5 ani, si doar jumatate di cantitatea de apa pentru copilul cu varsta cuprinsa intre 5 si 10 ani. Bineinteles, trebuie sa tineti cont de greutatea corporala a indidului.



Alte materiale medicale despre: Plante terapeutice

a) se fierbe 1 lingura de seminte de secarica, usor prajite si macinate, timp de 15-20 minute in 250 de ml de apa, cu vasul acoperit. Se bea ceaiul n [...]
Recoltarea, uscarea si depozitarea inainte de a se recolta planta, trebuie sa stim exact in care ano timp trebuie.facuta aceasta operatie si care ii [...]
Analgezic - care atenueaza sau inlatura durerea Antiflogistic - care diminueaza inflamatia Antileucoreic [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre plante terapeutice

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile