eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu argila

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » terapia cu argila » tratamente cu argila

Dezintoxicarea intestinului




Argila naturala hidratanta are efecte in dezintoxicarea tractului digestiv uman. Datorita multiplelor calitati si proprietati polilente, complexului de minerale naturale si suprafetei de pana la 37 mp/gr argila, s-a dovedit ca un puternic absorbant si adsorbant. La argilele naturale, cu cat suprafata ei este mai rriare, cu atat mai mare este si forta de retinere a particulelor cu sarcina electrica poziti. Particulele argiloase fiind incarcate negativ folosesc ca mijloc adsorbant pentru dezintoxicarea tractului intestinal. Aici intervine si aspectul electric privind abilitatea argilei de a lega si a absorbi toxine. Ionii incarcati negativ, patrunsi in organism, reactioneaza la continutul gastric si pun in libertate electroni. Adsorbtia are loc pe masura ce materia dizolta este asimilata de suprafata membranei. Ea porneste procesul de absorbtie, nutrientii fiind transformati in interiorul celulelor vii. Aceasta creeaza conditii deosebit de favorabile pentru consumul uman de materiale argiloase vii. Ea are proprietatea benefica ca este "avida" sa absoarba alte substante organice, cat si anorganice.
Silicatii de aluminiu constituenti ai substantelor argiloase active sunt absorbanti gastrointestinali. Acest fapt a fost confirmat prin utilizarea argilelor naturale din cele mai vechi timpuri. in China s-au utilizat impotri diareei de ra si a holerei; in India, armata britanica a utilizat silicatul de aluminiu hidratat in tratarea intoxicatiilor alimentare. Datorita finetei granulelor fractiilor argiloase, ea actioneaza ca agent de absorbtie si eliminare a substantelor daunatoare din spatiile inguste ale pliurilor intestinale. Aceste suprafete sunt adesea infectate, acoperite cu mucus, reducand astfel suprafata acti de adsorbtie a intestinului subtire, fapt ce conduce la mal-absorbtie de diferite grade. Substantele puse astfel in miscare pot fi obserte in fecale, aparand fire lungi de mucus, care pot fi ocazional cu sange. Acest fapt avertizeaza ca tractul gastro-intestinal este curatat. Apa argiloasa este utilizata in tratarea fermentatiei intestinale anormale pentru a adsorbi gazele, toxinele si bacteriile. Ea indeparteaza un mare numar de bacterii si adsoarbe toxinele si probabil si bacteriile de putrefactie. Ea este un laxativ puternic, dar si un vindecator rapid al diareei, care are ca factori cauzali, infectiile virale, reactiile alergice, tulburari functionale intestinale. Aceasta apa argiloasa este recomandata pentru indepartarea diareei si a crampelor la sugarii alimentati de la sani.
Argila naturala este recunoscuta ca una dintre cele mai eficiente substante naturale de detoxifiere intestinala disponibila. Odata patrunsa in tractul digestiv, mineralele sunt capabile sa adsoarba toxinele si sa furnizeze nutrienti minerali intr-o masura impresionanta. Argila sub forma suspensiei coloidale este inerta, ceea ce inseamna ca trece prin organism fara a fi digerata (Extrase referitoare la argile si bentonite - 41).

Utilizand apa argiloasa in cure, se obser o regularizare intestinala, eliminand constipatia, diareea, ulceratiile si iritatiile mucoasei gastrointestinale, se obser o rabufnire fizica, ochii mai stralucitori, o atentie sporita, vindecarea mai rapida a tesuturilor, a gingiilor si o rezistenta sporita la infectie. Ea inlatura parazitii intestinali (tenia, oxiurii. lambliile), care provoaca geardiaza, balantinoza, oxiuroza. Acest lucru se datoreaza in special proprietatii antiparazitare. in unele afectiuni, printre care hemoroizii, fisurile anale, parazitozele intestinale, alte infectii bacteriene, se utiliza si clisma. La un litru de apa se adauga cea 50 gr argila. Se amesteca in sticla si se lasa minimum 20 minute, dupa care se amesteca si se utilizeaza la clisma. in locul recipientului metalic de la irigator se monta o palnie din sticla. Clisma se face in general dimineata, dupa scaun, turnand apa direct in palnie.
Prin ingerarea apei argiloase pot fi tratate inflamatiile mucoasei, esofagului si ale cavitatii bucale, cauzate de anumiti agenti mecanici, de ranirea mucoaselor involuntar, de proteze necorespunzatoare sau de consumul unor substante iritante, alcool, mancaruri fierbinti, consumul de condimente, cafea si nicotina. Se mai pot trata gingivitele sangerande, cele purulente, herpesul, ragadele, fie sugand bulgarasi de argila sau prin aplicarea de tampoane din tifon sau ta imbibate in suspensie coloidala, intre gingie si buze sau obraz. in cazul toxinfectiilor alimentare, rsaturi, greturi, balonari, apa argiloasa are efecte nebanuit de eficiente. Se pot trata, de asemenea, colite, colite de fermentatie, enterite, enterocolite etc.



Alte materiale medicale despre: tratamente cu argila

Notiuni sumare de anatomie si fiziologie. Intestinul subtire (asa-zis mobil sau mezenterial) urmeaza duodenului, intinzindu-se de la unghiul duodeno-j [...]
Notiuni sumare de anatomie si fiziologie. Intestinul subtire (asa-zis mobil sau mezenterial) urmeaza duodenului, intinzindu-se de la unghiul duodeno-j [...]
Cateva dintre simptomele unui intestin gros murdar: consti-pare, balonare, eczeme ale pielii, cosuri, alergii, pete negre pe dinti, strat gri al limbi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu argila

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile