eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cerebrale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cerebrale

Anxietatea


Anxietatea

ANXIETATEA

Este vorba despre starea de neliniste mai mult sau mai putin constienta ce produce o puternica tensiune interioara, neplacuta si manifestata prin nesiguranta, neliniste si un adevarat sir de tulburari neuro-vegetative ca dispnee, transpiratii, tahicardie, etc. Anxietatea se intalneste in bolile nervoase, confuzii mintale, depresie, melancolie, schizofrenie, etc. In angina pectorala de exemplu se poate ajunge la o teama exagerata de moarte.


In formele usoare se recomanda tratamente cu una din urmatoarele te medicinale: isop, narcisa alba, paducel, sirop de coji de portocala, talpa gastei, telina, valeriana. Se vor putea da cate 2-3 ceaiuri din aceste te pe zi, chiar perioade mai lungi de timp. De asemenea se pot face bai calmante cu diferite te din cele de mai sus. In cada se va sta timp de 30 de minute la temperatura de 37 . Urmeaza apoi culcarea in camere in care se va asigura linistea perfecta.


Un ceai combinat din: paducel(frunze si flori), mac (flori si capsule), maces (petale si boboci), cretusca (ta)- se vor pune 2 lingurite din acest amestec la 250 ml apa si se fierb timp de 5 minute, se strecoara si se pot consuma apoi 2-3 cani pe zi. Se pot indulci cu miere.

Se poate recurge si la ceaiuri din: roinita, sunatoare, levantica, Ginseng, Ginko-Biloba, valeriana, talpa gastei sau ceaiuri combinate tip Plafar sedativ.

De asemenea se poate folosi Memotone- de la Apicola sau Memo -on un produs indian care se gaseste la ori ce farmacie.

In cazurile in care exista si tulburari vegetative se va indica repausul, calatoriile, schimbarea locului de munca, concediu, eventual chiar schimbarea felului muncii.

Se poate de asemenea sa se consume sucuri de legume si fructe care au rol foarte important in organism si care pot ajuta si in acest caz. Este vorba in primul rand de sucul de morcovi in amestec cu suc de telina. La 100 ml suc de morcov se pune 20 ml suc de telina obtinut din radacina sau din frunze proaspete.

Daca cu acestea nu trece afectiunea bolnavul va trebui internat intr-un spital de specialitate.

In toate cazurile se poate aplica reflexoterapia si chiar homeoterapia care da bune rezultate in cazul in care bolnavul este cooperant.

La aceasta afectiune de mare ajutor este autosugestia. Se face un sirag de matanii cu 21 de boabe de margele. Se trece dintr-o mana in alta cate o boaba dupa ce se spune urmatoarea propozitie: Din zi in zi sunt tot mai sanatos(a) In felul acesta se va rosti aceasta fraza de 20 de ori. Este bine ca acest lucru sa se faca de 2 ori pe zi. Prima data la trezire si a doua oara inainte de a adormi seara. Atunci subconstientul este mult mai receptiv. Este un tratament care a fost instituit de medicul francez Emile Coue la Nantes si care a dat rezultate deosebit de bune.

Se evita de asemenea in toate cazurile situatiile conflictuale.

Este foarte important sa se descopere cauza si in masura posibilitatilor sa se indeparteze aceasta si atunci vindecarea va veni foarte repede.

In multe cazuri schimbarea anturajului, sau chiar a mediului pe perioade scurte chiar poate sa aduca imbunatatiri semnificative, de aceia este indicat ca acesti bolnavi sa petreaca o perioada de timp eventual la o statiune montana care de cele mai multe ori asigura refacerea mult mai rapida, decat in mediul in care si-a trait viata.






Alte materiale medicale despre: Boli cerebrale

Pentru tratamentul specific, vezi 'Probleme emotionale in timpul sarcinii\" (pagina 135), 'Probleme emotionale de menopauza\", pagina 220. [...]
Tulburarile legate de anxietate, ca grup, reprezinta cele mai des intalnite boli mentale din America. Diferitele tipuri de tulburari legate de an [...]
Sideroza SNC Sideroza SNC este rezultatul hemoragiilor cronice recurente (sangerari din MAV durale craniene sau spinale, tumori, manipulari [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli cerebrale

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile