Incizia
Incizia reprezinta o metoda chirurgicala prin care se sectioneaza tesuturile cu scopul de a evacua o colectie patologica sau de a crea o cale de acces spre un organ tinta.
Instrumentarul neces 959f54j ar consta din: bisturiu, foarfece, pense de hemostaza, sonda canelata, tuburi de dren, material moale.
Corecta efectuare a unei incizii impune respectarea cu strictete a unor principii:
cunoasterea in amanuntime a anatomiei zonei in care se realizeaza incizia;
respectarea regulilor de asepsie si antisepsie;
asigurarea unei anestezii suficiente pentru un confort chirurgical adecvat;
plasarea inciziei in zona de maxima fluctuenta a unei colectii;
incizia sa fie suficient de larga pentru o vizualizare corecta;
traiectul inciziei sa evite vase de sange si nervi;
incizia se va face paralel cu pliurile de flexie sau chiar pe ele.
Tehnica efectuarii inciziei unei colectii superficiale: dupa anestezie se vor imobiliza, prin apasare cu policele si indexul mainii stangi, tegumentele de la nivelul viitoarei incizii, apoi cu bisturiul aflat in mana dreapta, se va efectua incizia dintr-o singura miscare, se vor cerceta peretii colectiei care dupa evacuare va fi debridata. Se va recolta un esantion din continutul leziunii pentru examen bacteriologic si citostatic. Plaga va fi spalata din abundenta cu apa oxigenata sau cloramina. La nevoie se va completa hemostaza si se va institui un drenaj corespunzator. Se aplica un pansament absorbant, steril si se imobilizeaza regiunea.
Complicatiile abdominale postoperatorii 1- Ocluzia postoperatorie precoce. Postoperator se cunosc trei forme de intrerupere a tranzitului int [...] |
Activitatea personalului medical din serviciul de chirurgie Activitatea personalului medical dintr-un serviciu de chirurgie este deoseb [...] |
Clasificarea plagilor Cele mai frecvente tipuri de plagi intalnite in practica se pot clasifica: 1. Du [...] |
Copyright © 2010 - 2024
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact