eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Ginecologie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » ginecologie

Sterilizarea


Sterilizarea devine din ce in ce mai populara. Aproximativ 100.000 femei si 90.000 barbati sunt sterilizati anual in UK; aproximativ 25% din femei se bazeaza pe sterilizare ca metoda de contraceptie.
Ideal este sa ambii parteneri si sa iei in considerare urmatoarele:
a Metode alternati. Daca cunosc capele cervicale, PoP?
a Consimtamant. Este dorinta ambilor parteneri? Legal, doar consimtamantul partenerului ce urmeaza sa fie sterilizat este necesar dar este de dorit confirmarea ambilor.
a Cine ar trebui sterilizat? Se teme ea de pierderea feminitatii? Vede el acest lucru ca o castrare? Daca femeia cere sterilizarea, doreste ea intr-adevar o histerectomie sau ar fi eficienta o asemenea interntie?
a Irersibilitatea. Rersibilitatea este doar in 50% reusita, la ambele sexe iar chirurgia tubara creste riscul sarcinilor ectopice urmatoare, deci cuplul trebuie sa vada in sterilizare un pas irersibil. Cele mai multe persoane ce regreta sterilizarea sunt cele tinere care au facut operatia intr-un moment stresant sau imediat dupa o sarcina (avort sau nastere normala). Copin lor sunt sanatosi? Mariajul este sil?
a Daca se doreste sterilizarea in timpul unei cezariene, explica ca acest lucru va fi facut doar daca copilul este normal si sanatos.
a Rata de esec. De obicei, 2 sarcini/1000 sterilizari, dar mai ridicata imediat dupa o sarcina, datorita unei mai bune insanatosiri.
a Efecte secundare. O femeie care a folosit Pilula timp de mai multi ani poate considera menstrele sale inaccepil de abundente dupa sterilizare.
asNoteaza in foaia de observatie ceva cam in genul: "Stie ca este irersibila si ca exista o rata mica de esec".

Sterilizarea feminina Cu cat trompele sunt mai afectate, cu atat mai scazuta este rata de esec si rersibilitatea este mai dificila. in UK, majoritatea sterilizarilor sunt realizate laparoscopic, cu anestezie generala. Trompele pot fi stranse puternic cu ajutorul unei clame, a unui inel sau diatermizate. Alternativ, trompele pot fi divizate si ligaturate printr-o incizie minima laparoscopica sau stranse cu o clama in fornixul posterior ("colpotomie"). Ideal, Pilula combinata ar trebui oprita cu o luna inaintea sterilizarii si o metoda bariera sau un contraceptiv injecil (p.74) ar trebui folosit preoperator. Un sterilei ar trebui introdus pana la urmatorul ciclu, in cazul cand deja este prezent un ovul fertilizat.
Vasectomia Este o procedura mai simpla decat sterilizarea feminina si poate fi executata intr-o baza ambulatorie. Vasele deferente sunt identificate in partea superioara a scrotului, se sectioneaza aproximativ 1 cm din ele iar capetele terminale sunt indoite posterior si ligaturate. Complicatii: contuzii si hematoame. Dezavantajul major al vasectomiei este ca dureaza mai mult de 3 luni inainte ca depozitele de sperma sa fie consumate. Doua ejaculari negati pentru sperma ar trebui obtinute inainte de a stopa alte metode de contraceptie. Rersibilitatea se obtine aproape intotdeauna daca se executa in 10 ani de la operatia initiala.



Alte materiale medicale despre: Ginecologie

Reprezinta pierderea unei cantitati excesive de sange menstrual. Cantitatile propriu-zise sunt rareori masurate, asa ca de cele mai multe ori aprecier [...]
Prescrierea Pilulei Verifica tensiunea arteriala (TA) o data la 6 luni! Verifica greutatea, sanii, pelvisul si daca este necesar aranjeaza un frotiu c [...]
IUCD (bucle, spirale) sunt forme de plastic de aproximativ 3 cm lungime in jurul carora se afla o sarma de cupru rasucita iar la nivelul cozii au un f [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre ginecologie

    Alte sectiuni
    Frumusete
    Termeni medicali
    Sanatatea copilului
    Igiena
    Geriatrie
    Sarcina
    Nasterea
    Venirea pe lume a copilului
    Mama dupa nastere
    Sanatatea femenii
    Dermatologie
    Homeopatie
    Reflexoterapie
    Adolescenta
    Kinetoterapie
    Ginecologie
    Obstetrica
    Psihiatrie
    Medicina generala
    Oftalmologie
    Oto-rino-laringologie
    Ortopedie
    Anestezia
    Masajul
    Sanatatea barbatului
    Urgente si primul ajutor
    Neurologie
    Odontologie
    Planificare familiala
    Maturitatea
    Varsta a iii-a
    Nefrologie
    Cancerologie
    Pediatrie
    Responsabilitatea juridica medicala
    Genetica medicala
    Simptome
    Rinologia
    Faringologia
    Laringologia
    Sistemul endocrin
    Radiologie
    Stomatologie
    Medicina legala
    Analize
    Asistenta medicala
    Chirurgie
    Dependente
    Fiziologie
    Microbilologie
    Neonatologie
    Optometrie
    Psihologie
    Reumatologie
    Traumatismele oaselor
    Traumatologie


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Intrebarea in cateva cuvinte
    Intrebarea cu toate detaliile
    Unde se incadreaza problema medicala?
    Scrie codul din imaginea alaturata
    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile