eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Mama dupa nastere

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » mama dupa nastere

Vizita postnatala


O consultatie postnatala este obligatorie in a doua luna dupa nastere. Daca ati vreo problema legata de unele consecinte ale nasterii, nu ezitati sa consultati medicul mai devreme.

Examenul postnatal evidentiaza entualele probleme sau anomalii sesizate in timpul sarcinii sau nasterii, pentru a preni orice complicatie ulterioara. Pe de alta parte, e necesara o completa examinare ginecologica, poate si plasarea unui mijloc contraceptiv.

Un bilant necesar
Medicul va prelua informatiile asupra desfasurarii sarcinii, nasterii si a urmarilor acestora asupra sanatatii copilului dumneavoastra. isi va orienta examinarea in functie de antecedentele dumneavoastra medicale ( .40), si va rifica sistematic greutatea, presiunea arteriala, precum si starea unor organe importante.
a Sanii. Daca nu alaptati, examinarea sanilor va fi abila celei practicate in orice consultatie ginecologica. Daca alaptati, medicul va rifica mameloanele; va va ajuta sa rezolvati entualele probleme legate de alaptare ( . 155).
a Abdomenul. Adesea, pielea abdomenului este putin intinsa, iar muschii abdominali nu si-au gasit inca tonici-tatea. Daca ati nascut cu cezariana, medicul va rifica starea cicatricei.
a Perineul. Medicul va controla cicatricea episiotomiei pe care ati suferit-o entual. Va efectua un luseu vaginal pentru a rifica elasticitatea muschilor perineu lui.
a Ansamblul organelor modificate de sarcina. Examenul, efectuai cu ajutorul unui specul ( .4l), va permite medicului sa rifice aspectul mucoasei vaginale si a colului uterin. Medicul va face prelevarile necesare, daca ultimele frotiuri cervico-vaginale sunt chi. Semnalati orice pierdere de urina, chiar ocazionala (cand tusiti, radeti etc). Daca medicul repereaza o anomalie, va va prescrie sedinte de reeducare peri-neo-abdominale ( . 162). Efectuand tuseul vaginal si palpandu-va abdomenul, el va rifica si daca uterul si-a renit la volumul normal si la locul lui.

Examinari complementare si precautii, in general, nu se efectueaza examen de laborator dupa vizita postnatala, dar silirea glicemici si albu-minclor in urina este totusi efectuata din precautie.
Daca nu sunteti protejata impotriva rubeolei, si nu ati fost vaccinata la maternitate, e momentul sa o faceti. Deoarece acest vaccin incumba un risc - chiar relativ - de malformatie a fatului, mai ales la inceputul sarcinii, nu trebuie sa fiti gravida in momentul vaccinarii; o ti face doar daca va aflati sub un contraceptiv eficace o luna inainte si doua luni dupa nastere.
Daca ati avut complicatii in timpul sarcinii, medicul va face bilantul in timpul vizitei postnatale, va va cere analizele complementare necesare si va va orienta catre un specialist. Hipertensiunea arteriala, diabetul de sarcina, nasterea unui copil subponderal, infectiile urinare repetate sunt tot atatea indicii de supragheat. Dupa acest examen, ti putea alege un nou mijloc de contraceptie sau relua contra-ceptia dumneavoastra obisnuita.


O NOUA SARCINA DUPA O CEZARIANA

Daca ati nascul prin czariana. poate va intrebati cand ati puica din nou ramane gravida si cum se va desfasura urmatoarea dumneavoastra nastere, in absenta unor date stiintifice precise, majoritatea medicilor sfatuiesc femeile sa astepte un an inainte de a angaja o noua siircina. Daca motivul primei cezariene persista - de exemplu, un bazin prea stramt -, se prede o noua cezariana. Dar, daca "dimensiunile bazinului dumneavoastra permit nasterea pe cai naturale, si in absenta altor probleme in cursul noii sarcini, o cezariana nu va fi neaparat necesara, si ti putea face uz de o anestezic peridural.



Alte materiale medicale despre: Mama dupa nastere

Se spala sau se arunca? Mereu exista o ezitare intre scu-tecele de unica folosinta si cele lavabile. O solutie ecologica optima a problemei infasat [...]
O consultatie postnatala este obligatorie in a doua luna dupa nastere. Daca aveti vreo problema legata de unele consecinte ale nasterii, nu ezitati sa [...]
Ati optat pentru alaptarea copilului dumneavoastra. La maternitate, v-ati familiarizat cu suptul. intoarsa acasa, ingrijiti-va sanii si hraniti-va cor [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre mama dupa nastere

    Alte sectiuni
    Frumusete
    Termeni medicali
    Sanatatea copilului
    Igiena
    Geriatrie
    Sarcina
    Nasterea
    Venirea pe lume a copilului
    Mama dupa nastere
    Sanatatea femenii
    Dermatologie
    Homeopatie
    Reflexoterapie
    Adolescenta
    Kinetoterapie
    Ginecologie
    Obstetrica
    Psihiatrie
    Medicina generala
    Oftalmologie
    Oto-rino-laringologie
    Ortopedie
    Anestezia
    Masajul
    Sanatatea barbatului
    Urgente si primul ajutor
    Neurologie
    Odontologie
    Planificare familiala
    Maturitatea
    Varsta a iii-a
    Nefrologie
    Cancerologie
    Pediatrie
    Responsabilitatea juridica medicala
    Genetica medicala
    Simptome
    Rinologia
    Faringologia
    Laringologia
    Sistemul endocrin
    Radiologie
    Stomatologie
    Medicina legala
    Analize
    Asistenta medicala
    Chirurgie
    Dependente
    Fiziologie
    Microbilologie
    Neonatologie
    Optometrie
    Psihologie
    Reumatologie
    Traumatismele oaselor
    Traumatologie

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile