eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu legume, fructe si cereale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia » tratamente cu legume, fructe si cereale

Laur american


Fructul1acatierului, pom care poate ajunge la 1215 metri, originar din America Latina, se gaseste in Antile, in California (primul producator din lume), in Africa si in Israel (al doilea producator mondial si primul exportator in Europa).
Exista trei soiuri principale: mexican, guatemalez si antilez. Pornind de la primele doua, s-a creat vearietatea numita "Fuerte", cea mai cultivata in Israel.

a Principalii constituenti cunoscuti: apa 60,10; proteine 2,08; grasimi 20,10; hidrati de carbon 7,40; cenusi 1,26 (destul de sarac in minerale); aminoacizi: cistina, triptofana, tirozina; mai multe antibiotice dintre care unele de curind descoperite; vitamine

A (200 la 300 U.I. la 100 g), B, C (1520 mg la 100 g). 100 g din fructul acatierului dau 218 calorii (100 g de orez fiert: 322; 100 g de ou: 166).
a Proprietati:
Aliment aproape complet, foarte digerabil, echilibrant ners.
Anticolibacilar (sporeste aciditatea urinara).


a Indicatii:

Crestere, convalescenta, sarcina.


Surmenaj, nerzitate.

Colibaciloza.


Afectiuni gastrice, intestinale, hepatobiliare.

a Mod de folosire:
Fructul ca atare sau pregatit in diverse feluri: cu crabi, ghiveci, cu verdeturi, cu brinza s.a.
O salata care place totdeauna: laptuca, rosie, ardei iute, fruct de acatier, portocala, otet de vin sau de cidru, ulei, sare, piper, putin asmatui (Anthriscus cerefolium).
Doua bune aperitive: pisati miezul fructului acatierului (taiat in doua), amestecind in el fie citeva picaturi de lamiie, fie o jumatate de lingurita de mustar.
Un bun desert: pisati banane in cantitate egala cu miezul fructului de acatier. Adaugati zahar pudra si bateti totul pina ce obtineti o crema omogena si onctuoasa.



Alte materiale medicale despre: tratamente cu legume, fructe si cereale

Originara din India, a fost introdusa in Europa in secolul al XV-lea. a Principalii constituenti cunoscuti: apa 92%; protide 1,3 g; lipide 0,2g; g [...]
(liposolubila) Sint grupati sub numele acesta acizii grasi nesaturati 1 care, avind o valoare energetica, n-ar trebui sa intre in cadrul vitaminelor [...]
Vitamina de crestere, cu importanta considerabila pentru organismele tinere. Antiinfectioasa, cu actiune asupra echihbrului 'acido-bazic\", ea contrib [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu legume, fructe si cereale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile