eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Inghrijirea inimii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cardiovasculare » inghrijirea inimii

Ecografia


Rolul ecografiei in evaluarea pacientilor cu infarct acut de miocard a crescut mult in ultimii zece ani. Poate fi folosita in camera de urgenta pentru a facilita diagnosticul. Pacientii cu infarct acut de miocard au in mod invariabil tulburari de contractie regionale ale ntriculului stang. Metoda este foarte utila la pacientii cu suspiciune de ruptura de sept interntricular sau cu instalare acuta a unei insuficiente mitrale. in general, pacientii cu infarct acut de miocard care dezvolta o insuficienta sera, progresiva, de pompa, trebuie examinati ecografic pentru a determina mecanismul debitului cardiac scazut. in astfel de cazuri, trebuie luat in seama diagnosticul de tamponada pericardica, ruptura de miocard, ruptura de sept interntricular, regurgitare mitrala acuta datorata disfunctiei de muschi papilari, o valva mitrala balanta sau o insuficienta de pompa datorata unei disfunctii globale sere a ntriculului stang. Uneori afectarea aparatului valvular mitral se vizualizeaza cel mai bine prin ecografia transesofagiana. Un beneficiu aditional al ecografiei in examenul pacientilor cu infarct acut de miocard este identificarea trombilor intracavitari din ntriculul stang. Trombii mobili si pedunculati au o probabilitate mai mare de a produce accidente embolice si, in consecinta, necesita anticoagulare urgenta. Cu toate ca ecografia se foloseste din ce in ce mai mult ca o tehnica importanta pentru a ghida diagnosticul si terapia in infarctul acut de miocard, nu trebuie considerata un test de rutina, care sa fie aplicat zilnic fiecarui pacient. Ecografia se dodeste de cea mai mare valoare la acei pacienti suspecti de a prezenta complicatii mecanice sau tromboembolitice.

Protocol
1. Determinarile activitatii CK totale si a izoenzimelor MB-CK trebuie realizate la internare si apoi la 12 si 24 ore pana cand se obtin trei probe. Determinarea de rutina a LDH nu este necesara decat daca debutul durerii a avut loc cu mai mult de 24 ore inaintea internarii.
2. Traseul ECG cu 12 derivatii trebuie realizat la internare si apoi zilnic in primele 3 zile. Trebuie indicata de asemenea realizarea unei inregistrari ECG cu 12 derivatii impreuna cu o inregistrare a frecntei cardiace si a tensiunii arteriale in cursul episoadelor dureroase.
3. La internare trebuie indicata realizarea unei radiografii toracice cu aparatul poril.
Radiografii suplimentare se vor realiza zilnic in unitatea coronariana daca starea clinica a pacientului se altereaza (de exemplu: edem pulmonar, hipotensiune).
4. Imagistica miocardica cu radionuclizi poate fi o metoda aditionala utila in cadrul infarctului acut de miocard, la cazuri selectionate.
5. Ventriculografia cu radionuclizi este utila in cazuri selectionate, inainte de externarea pacientului.
6. Ecografia ofera informatii despre marimea, forma si performanta ntriculului stang si permite vizualizarea trombilor din ntriculul stang; trebuie folosita in cazuri selectionate (de exemplu: suspiciune de ruptura a septului interntricular, embolism arterial, soc).



Alte materiale medicale despre: inghrijirea inimii

Ecografia cardiaca, sau ecocardiografia, este una dintre minunile medicale ale ultimului sfert de secol. Mai precis, in 2003 ea implinea 50 de ani de [...]
Un suflu sistolic asociat cu semne si simptome de insuficienta ventriculara stanga severa, ce apare la un pacient cu infarct acut de miocard este inte [...]
Blocantele canalelor de calciu au un numar de proprietati farmacologice, care teoretic ar trebui sa confere anumite beneficiii pacientilor cu infarct [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre inghrijirea inimii

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile