eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cailor biliare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cailor biliare

Fistule biliare


Sint de trei feluri : spontane interne, spontane externe si postoperatorii externe.
A. Fistula biliara spontana interna este o comunicare anormala intre un segment al arborelui biliar si orice parte din tubul digestiv sau alt organ catar.
Cauza cea mai frecventa este litiaza biliara, infectia, supuratia, cancerul cailor biliare sau o afectiune a organului fistulizat (ulcer gestroduodenal, cancer de colon etc.).
In ordinea frecventei intilnim fistule bilioduodenale (colecisto-sau eoledocoduodenale), biliocolice, biliogastrice, biliobiliare (intre diferite segmente ale arborelui biliar), bronehobiliare etc.
Tratamentul, in principiu, consta in : 1. Suprimarea comunicarii anormale, eliberind cele doua organe de aderentele care le unesc. 2. Sutura orificiilor de comunicare anormala. 3. indepartarea cauzei care a generat fistula : a) colecistectomie pentru cula litiazica fistulizata ; coledocotomie, extirparea calculilor. asigurarea unui pasaj oddian liber, apoi drenaj Kehr prelungit in fistule ale coledocului ; b) in fistulele biliare de origine ulceroasa se rezolva ulcerul gastroduodenal, de preferinta prin rezectie. in ulcerul duodenal jos situat, care a dat nastere unei fistule coledocoduodenale, se prefera o rezectie de excludere, cu sau fara coledocotomie si drenaj, In functie de starea cailor biliare (cu sau fara calculi).
In fistulele bronehobiliare, dupa eliberarea si intreruperea comunicarii se va rezolva abcesul hepatic, care de regula este cauza fistulei.
In fistulele canceroase, stadiul de evolutie si gradul de opera-bilitate vov dicta atitudinea terapeutica.
B. Fistula biliara spontana externa este generata de o cula calculoasa supurata care se lipeste de peretele abdominal anterior, 11 erodeaza si se deschide la exterior, eliminindu-si continutul de bila si calculi. Orificiul de deschidere la tegumente poate fi la distanta de cel corespunzator culei biliare.
Tratamentul consta In colecistectomie si rezolvarea traiectului fistulos. La batrini eu un debit fistulos redus se recomanda abstentiune sau temporizare.
C. Fistula externa postoperatorie surne dupa colecistostomie sau dupa suprimarea unui tub Kehr din coledoc, cind plaga lasata sa se Inchida spontan continua sa secrete bila si dupa zece zile



Alte materiale medicale despre: Bolile cailor biliare

Este o localizare rara, daca se exclude ampulomul vaterian. Se intilneste mai des pe coledoc si mai rar pe canalul hepatic si cistic. Forma cea mai fr [...]
Ingrediente: zece smochine uscate, o cana de apa fiarta, o jumatate de cana de lapte fierbinte si o lingurita de zahar. Preparare: taia [...]
Formeaza un grup eterogen de colecistopatii cronice, nelitiazice, de natura dismetabolic-hiperplazica la care nu k asociaza elemente care sa tradeze o [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile cailor biliare

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile