eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile digestive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile digestive

Faringitele


Mucoasa faringiana, mai frecvent decit mucoasa bucala sau linguala, poate fi supusa unor procese inflamatorii acute sau cronice. Flora microbiana locala, banala, poate fi exacerbata de frig, umezeala sau alti factori vatamatori si sa determine o faringita. Mucoasa faringiana devine ia aceste cazuri rosie si tumefiata, iar bolnavii prezinta senzatii de arsuri in git, de uscaciune sau de corp strain. Aproape regulat ei prezinta dureri la inghitire, o ce ragusita si o tuse prin care incearca sa elimine secretiile adunate pe mucoasa faringiana. Ca aspect faringita, ca si stomatita, poate imbraca diferite forme, cum este faringita catarala, pseudomembranoasa, ulceroasa etc. Pe linga o forma acuta exista si o forma cronica, cu fenomene mai atenuate, dar care se mentin vreme mai indelungata. Faringite cronice se intilnesc mai frecvent la fumatori, cei care abuzeaza de alcool, cintaretii cali si la cei care prin munca lo^ in mediu cu praf, carbune, faina etc, sint mai expusi unor asemenea afectiuni.

Diagnosticul faringitelor, ca dealtfel' si al stomatite-lor sau glositelor, este in general usor de facut, totusi precizarea agentului etiologic ca si a cauzelor fari-zante poate cere medicului unele investigatii de laborator si o discutie cu bolnavul cit mai completa.
Tratamentul se poate reduce la administrarea de ceaiuri calde', gargarisme cu antiseptice si aspirina. Medicul poate indica, in unele cazuri febrile, sulfamide sau chiar antibiotice. Tratamentul igieno-dietetic este la fel de important si va consta dintr-o alimentatie la inceput lichida, aplicarea de comprese calde pe git, repaus la pat etc. Pentru prevenirea unor asemenea afectiuni se r evita factorii farizanti ca frigul, umezeala, praful, eforturile cale etc.



Alte materiale medicale despre: Bolile digestive

a) Agentul etiologic. Este un parazit mic, strongiloidul (Strongyloides stercoralis, sin. Anguillula stercoralis), din clasa nematodelor. Masculul ma [...]
Enteritele sau enterocolitele micotice sint de asemenea mai frecvent de origine candidozica. Cu o evolutie acuta sau cronica, extinderea procesului de [...]
a) Agentul etiologic. Un parazit, Ankilostoma, de forma cilindrica (Ankilostoma duodenale), din clasa ne-matodelor. Femela masoara aproape 2 cm in lun [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile digestive

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile