eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Socul infectios

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile infectioase » socul infectios

Restructurari biocatalitice


O serie de alte modificari enzimatice identificate, adincesc impasul meolic indus prin tulburarile amintite. Blocul oxidativ este amplificat prin hiperglicoliza, deoarece se elibereaza NADH2 in cantitati mari,care inhibind citrat-sintaza, opreste si mai mult ciclul Krebs crescindu-se lacta-cidoproductia. Deficitul energetic impiedica transformarea vitaminelor hidrosolubile in precursori enzimatici implicati in respiratia tisulara, motiv pentru care vitaminoterapia este o procedura slab eficienta. Cresterea en-zimelor de citoliza (TGO) este nu numai rezultatul hipoxiei tesuturilor bogate in enzima (ficat, miocard) dar si al actiunii citolitice directe exercitate de unele toxine microbiene, ca de pilda: endotoxinele germenilor gram-negativi, enterotoxina holerica, enterotoxina stafilococica, exotoxina difterica, toxinele de B. anthracis (Amstutz si Dupont, 1967 ; Busila si Dragomirescu, 1973 ; Lamanna si Carr, 1969 ; Pierge et al, 1972).
Caile de utilizare ale aminoacizilor sint viciate. Endotoxinele in doze subletate determina o inhibitie a triptofan-pirolazei, cu diminuarea substratului necesar pentru sinteza nueleotizilor (cu inhibarea secundara a respiratiei tisulare). in schimb este accentuata reactia de decarboxilare a triptofanului, cu cresterea productiei de serotonina. Tot endotoxinele determina o stimulare a decarboxilarii histidinei, cu productie crescuta de histamina (activarea histidin-decarboxilazei).
Inocularea de lipopolizaharid de E. coli produce o diminuare brusca si rapida a concentratiei fierului plasmatic la sobolanii normali, prin inhibitia deplasarii catre transferina plasmatica de la hematiile lezate (Kamp-schmidt et al, 1969).
Date recente sustin teza dupa care detoxifierea endotoxinelor este un proces bifazic. in prima etapa se produce absorbtia si inactivarea partiala prin SRE ; in etapa a doua, detoxifierea e preluata de plasma sanguina, fiind rba de un mecanism catalitic complex, caracterizat prin cresterea unei fractiuni esterazice termolabile concomitenta cu reducerea calciului ionizat.



Alte materiale medicale despre: socul infectios

Cel mai important autoreglaj metabolic celular este acela intre fermentatie (glicoliza) si oxidatie (ciclul Krebs); el se realizeaza prin retro-reacti [...]
Restructurarile hidroelectrolitice din socul infectios sint induse de mecanisme complexe si intricate. Ele trebuiesc insa identificate precoce si pe b [...]
Ariile primare de actiune ale agentilor infectiosi j generatori de soe in toate formele de soe, mecanismul primar, prima veriga pato-genetica se petr [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre socul infectios

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile