eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile intestinului subtire

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile intestinului subtire

Enteroplastie


Este operatia care foloseste un segment de aintestin subtire impreuna cu pedieulul sau mezenteric pentru refacerea, scurtcircuitarea sau chiar inlocuirea partiala sau totala a unui organ cavitar abdominal intra- sau extraperitoneal.
Enteroplastia de indicatie digestiva foloseste, de preferinta, anse jejunale. Astfel, refacerea continuitatii digesti dupa rezectia partiala sau totala a esofagului sau scurtcircuitarea esofagului lasat pe loc se face printr-o esofagoplastie cu material jejunal pus in omega (Moynihan) sau pus in Y (Roux). Refacerea continuitatii digesti dupa rezectia partiala a stomacului se poate face printr-o gastro-jejunostomie terminolaterala (tip Billroth II). Scurtcircuitarea unei leziuni a stomacului distal se face prin unul din procedeele de .gastroenteroanastomoza. Repunerea secundara in circuit a duodenului dupa rezectie gastrica partiala se face printr-o interpozitie jejunala (Henley). inlocuirea stomacului total rezecat se poate realiza printr-o interpozitie jejunala, care se dispune in maniere dife-irite, dintre care tipul W. Lawrence Jr. intruneste multe merite. Refacerea colonului sau rectului se poate face, In unele cazuri, printr-o ileocoloplastie sau ileocolorectoplastie. In chirurgia hepatobilio-pancreatica ansa jejunala exclusa in Y (Roux), preferabila ansei in omega, serste la multiple scopuri : hepaticojejunostomie, coledo-cojejunostomie, Wirsungojejunostomie, pancreatojejunostomie. Duodenul lezat se poate petici cu ansa jejunala in continuitate, cu ansa exclusa sau chiar cu mezenterul acesteia.

Enteroplastia de indicatie urologica foloseste, totdeauna, anse ileale : enteroureteroplastie, enterocistoplastie. Enteroplastia de indicatie ginecologica foloseste ileonul pentru neocolpopoeza (crearea unui vagin artificial).

Prepararea grefonului intestinal, cind este cazul, trebuie sa respecte citeva principii generale : a) ansa intestinala aleasa pentru enteroplastie sa fie situata cit mai aproape de zona de transpunere ; b) cele mai lungi bucle intestinale se cauta la circa 40 cm fata de unghiul duodeno-jejunal si, respectiv, ileocecal, ceea ce corespunde practic celei de a patra bucle (deci, segmentele mentionate sint cele mai indicate a fi folosite in scop plastic) ; c) ne asiguram de posibilitatea mobilizarii corecte a grefonului tinind seama de dispozitia vasculara si starea mezenterului (tot secretul pregatirii grefonului rezida in respectarea vascularizatiei sale !) ; d) sectionarea intestinului si a mezenterului sau sa pastreze cel putin doua trunchiuri arteriale cu arcadele respecti ; e) la mobilizare si la inchiderea bresei mezenterice sa nu toleram nici o tractiune, compresiune sau torsiune pe mezenterul grefonului.



Alte materiale medicale despre: Bolile intestinului subtire

Apare aproape totdeauna ca o tromboza suprapusa pe o placa ateromatoasa si, ma: rar, dupa embolie sau anevrism disecant. Produce un infarct al colonul [...]
Cuprind cazuri de insuficienta de irigatie intestinala ce se manifesta variat in raport de viteza de instalare a ischemiei, de marimea vasului interes [...]
Apare fie prin embolie, fie prin tromboza pe o artera aproape totdeauna partial astupata de ateroscleroza. Produce infarct intestino-mezente-ric. Se t [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile intestinului subtire

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile