eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


HIPERURICEMIILE

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » hiperuricemiile

Psoriazisul


Psoriazisul este o afectiune dermatologica care in proportie de 20-43% (Bolosiu dintre cazuri evolueaza cu hiperuricemie secundara datorita cresterii nucleoproteinelor in cursul proliferarii anormale a celulelor epidermei. Dintre acesti bolnavi 8-l2% pot sa evolueze prin atacuri acute de guta catre artropatie gutoasa dificil de diferentiat de artropatia psoriazica.
Studiile izotopice au dovedit ca hiperuricemia din psoriazis este rezultatul unui proces hipercaolic al nucleilor celulari datorita unei reinnoiri rapide a celulelor epidermice, insa alte cercetari au demonstrat ca la psoriazici exista si o concentratie crescuta de glucozo-6-fosfat, ca urmare a unui deficit de glu-cozo-6-fosfataza.
Cu ocazia acestor studii s-a silit o corelatie directa intre loarea concentratiei glucozo-6-fosfatului si nivelul crescut al uricemiei. Hiperproductia de glucozo-6-fosfat este suntata catre formarea de PRPP, care este substratul de baza in sinteza purinica "de novo".
Din aceste cercetari rezulta ca hiperuricemia din psoriazis este rezultatul unei duble hiperproductii: procesul hipercaolic al nucleilor celulari si sinteza de novo a purinelor.


MONONUCLEOZA INFECTIOASA

Mononucleoza infectioasa produce lori in general crescute ale acidului uric la 2-3 saptamani dupa infectie, in paralel cu prezenta de celule anormale. Mecanismul fiziopatologic de producere al hiperuricemiei nu este pe deplin elucidat si se considera ca este legat de cresterea caolismului acizilor nucleici din leucocitele anormale. La asemenea persoane hiperuri-cemia apare foarte rar, fiind potentata la unele de consumul de alcool.



Alte materiale medicale despre: HIPERURICEMIILE

Diagnosticul pozitiv al gutei cronice ramane adesea o problema delicata de integrare a datelor clinice, anamnestice si de laborator. Particularitatile [...]
1. Depistarea femeilor cu deficit enzimatic prin culturi de fibroblasti recoltati din tegumente unde lipseste activitatea enzimei hipoxantin-fosforib [...]
Pierderile de acid uric in afara de caile renala si intestinala se mai pot realiza prin degradarea acestuia in diferitele tesuturi ale organismului. i [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre hiperuricemiile

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile