eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cailor biliare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cailor biliare

Coledocolitiaza


Este prezenta de calculi biliari In he-patocoledoc. Ei provin din cula biliara migrfnd prin cistic. Ir. mod exceptional, calculii pot fi autohtoni, iau nastere in hepato-coledoc dupa extirparea culei, cauza favorizanta fiind staza biliara prin obstacol oddian. Coledocolitiaza poate fi asimptoma-tica timp de mai multi ani sau sa se manifeste clinic prin dureri sub forma de colici in hipocondrul drept cu iradieri in umarul drept, acompaniate de un icter mecanic in general incomplet si trecator dar care se poate complica uneori cu o angiocolita.
Tratamentul coledocolitiazei este, in general, chirurgical si consta in extragerea calculilor din coledoc printr-o coledoctomie supraduodenala. Aceasta se executa cu ocazia unei interventii de colecistectomie, atunci cind : a) la palparea coledocului se simt calculi ; b) colangiografia intraoperatorie (introducind substanta de contrast prin bontul cistic) ne arata Imagini de calculi ; c) he-patocoledocul este dilatat peste 12 mm diametru ; d) In antecedentele bolnavului au existat crize repetate, acompaniate de icter (. 87).

Coledocotomia exploratorie supraduodenala trebuie sa satisfaca urmatoarele obiective : a) sa permita extragerea tuturor calculilor din coledoc cu ajutorul unor pense de calculi si sonde speciale )
b) sa verifice pasajul oddian, accepil pentru o sonda calibrata de cel putin 4 mm diametru (in caz contrar, se va executa o sfincterotomie sau o coledo-coduodenostomie) ; c) daca pasajul oddian este liber, incizia de coledoco-tomie se va sutura in jurul unui tub de dren in T (Kehr) prin care, inca pe masa de operatie, inainte de inchiderea plagii, se va executa o noua colangio-grafie intraoperatorie de verificare pentru eun calcul ramas in coledoc.



Alte materiale medicale despre: Bolile cailor biliare

GLOMERULONEFRITA ACUTA (GNA) Caracterizata prin dezvoltarea, in decurs de cileva zile, a azolemiei. hipertensiunii, edemelor, hemaluriei. proteinuri [...]
Semnifica existenta de calculi la nivelul cailor biliare extra- si intrahepaticc. Vezicula biliara are un rol important in litogeneza, reprczentind, i [...]
Consta in sectionarea (despicarea) portiunii terminale (intraduodenale) a coledocului. In functie de Intinderea sectiunii deosebim : a) papilotomie : [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile cailor biliare

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile